KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:10'da güncellendi)

ABD hisseleri, büyük perakendecilerin gelir raporlarının cansız gelmesiyle gerilerken, perakende verisi Fed'in faiz artırma olasılığını destekledi. S&P 500 bir ayın en düşüğüne geriledi.

Tüketicilerde canlılık işaretlerine rağmen, tüketicilerin harcama isteğine bağımlı olan Nordstorm Inc ve J.C. Penney Co. gibi şirketler günün en büyük kayıplarını gerçekleştirerek, gelir raporları ve görünümleri hayal kırıklığı yaratan şirketlerin arasına katıldı. Bankacılıktaki kayıplar öğleden sonraki işlemlerdeki düşüşleri hızlandırırken, enerji üreticileri petrol fiyatlarının düşmesiyle dört günde ilk kez aşağı indi.

S&P 500, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.9 düşerek 2,046.53 seviyesine gerileyerek, üç hafta ardı ardına kaybını gerçekleştirdi ve haftayı bir ayın düşüğünde kapadı. Kayıplar, endeksin son 50 günkü ortalama fiyatının altına düşmesiyle hız kazandı.

New Jersey, Chatham'da hisse senedi traderı Mark Kepner, "Perakende verisinin piyasayı son haftalardaki düşüşünden kurtaracağı düşünülebilirdi." dedi ve "Ancak şu anda piyasalarda başka problemler var. Ne zaman 2,100 seviyesine yükselse dirençle karşılaşıyor ve genel olarak gelirler de harika değil ve bu da bir faktör." diyerek görüş bildirdi.

(23:10'da güncellendi)

Advertisement