Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, Fed’in Haziran ayında faiz oranını artıracağı beklentilerinin büyümesiyle, diğer önemli para birimleri karşısında yedi haftanın zirvesine yükseldi.

Bloomberg’in federal fon vadelilerine göre derlediği veriye göre, ABD merkez bankasının faiz artırım olasılığı geçtiğimiz hafta yüzde 4’ten, yüzde 32’ye yükseldi. Dün açıklanan Fed tutanakları, yetkililerin Aralık’tan sonra ilave faiz artırımına yaklaştığını gösterdi.

Ayrıca yatırımcılar, bugün konuşması beklenen Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ve Fed New York Başkanı William Dudley’den gelecek politikaya dair işaretler arayacak.

Londra’da Altana Wealth Ltd. Döviz fonu yöneticisi Ian Gunner, “Fed tutanakları, Haziran ayının fed için “canlı” bir toplant olduğunu ve piyasaların faiz artırımı için hazır olduğuna işaret ediyor.” dedi ve “Eğer Dudley Haziran faiz artırımı için desteğini açıklarsa, bu oldukça önemli olacaktır.” diyerek görüş bildirdi.

ABD dolarını 10 önemli para birimi karşısında takip eden, Bloomberg Dolar Spot Endeksi, 29 Mart’tan beri en yüksek seviyesine dokunduktan sonra, New York’ta saat 07:02’de hafif değişti. Dolar, yüzde 0.1 yükselerek euro başına 1.1203 olurken, yen karşısında ise yüzde 0.2 düşerek 109.94 seviyesine geldi.