Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, MHP'de olağanüstü kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını oy birliğiyle onadı.

Çağrı heyetinden yapılan açıklamada "Yeni bir kurultay tarihi belirleyeceğiz" denildi.

MHP Genel Merkezi, Yargıtay kararının ardından "Hukuk yolu bitmedi" açıklaması yaptı.

ÇAĞRI HEYETİ ÜYESİ

Çağrı Heyeti Üyesi Ayhan Erel, HABERTÜRK TV'ye şunları söyledi:

"Yargıtay'ın vermiş olduğu bu kararın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hukuki kaos yaşanmaktaydı. Ülkemizdeki yargı kaos ortadan kalmış oldu. Devlet Bahçeli Beyfendi de Yargıtay'ın vereceği kararı saygıyla karşılacağını belirtmişti. Bildiğim kadarıyla karar düzeltme yolu kapalı. Yargıtay bu kararı onamış. Bundan sonra biz çağrı heyeti olarak bir araya geleceğiz ve mahkemenin vermiş olduğu kararla birlikte ülkücü duruşa yakışır şekilde kongremizi gerçekleştireceğiz. Bu kongre daha sonraki yıllarda tarihe ismini altın harflerle yazdıran demokratik bir kongre olarak yerini alacaktır. 

SİNAN OĞAN KURULTAY TARİHİ AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, Yargıtay'ın kararı için Twitter'dan, "Yargıtay, kurultay dedi. Hayırlı olsun" dedi. 

Daha sonra HABERTÜRK TV'ye konuşan Oğan şunları söyledi:

"Bu beklediğimiz, geç kalmış bir karardır. Yargıtay, 'evet' dedi. Bu saatten sonra yapılabilecek tek şey kurultayımızı gerçekleştirmek. Sayın Bahçeli'nin de sözü vardı. Genel Merkezimizin de farklı arayışlara girmeden dört elle bu kurultaya gitmeyi bekliyoruz. Sayın Genel Başkan da, Genel Merkez yöneticileri de hepimizin başkanı, yöneticileridir. Kimse MHP'de aayrışma beklemesin. Kısa zamanda bu kurultayın yapılmasını bekliyoruz. Sayın Genel Başkan canlı yayınlarda 'Yargıtay'ın kararına saygı duyacağız' demiştir. Basına yansıdığı kadarıyla 'Hukuk mücadelemiz devam edecektir' yönündeki açıklamaları yanlış buluyoruz. Biz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözünün Genel Merkez tarafından da kabul edilmesini ve bu işlemlerin başlatılmasını bekliyoruz. 3 hafta içinde bu kurultayımızı yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

MHP'Lİ MUHALİFLERİN AVUKATI: KARAR AÇIK VE NET

MHP'li muhalif isimlerin avukatı Kürşat Ergün de HABERTÜRK TV'ye yaptığı açıklamada, "Yargıtay kararını verdi. Bu en başından sonu belli olan bir karardır. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nden karar çıktıktan sonra Tosya ve Gemerek mahkemelerinden tedbir kararları alındı. Bir takım süreçler işletildi. Karar açık ve net. Çağrı heyeti yapamdığımız olağanüstü kongre için tarih belirleyecek. Bu karar ülkücü camiaya ve Türkiye'ye hayırlı olsun" dedi.