Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri, yenin zayıflaması ardından ihracatçılara ilişkin kar görünümünün desteklenmesiyle, üç günden bu yana ilk kez yükseldi. Japonya hisselerinin yükselişinde, ABD konut verisinin dünyanın en büyük ekonomisinin borçlanma maliyetlerinde olası bir artışa dayanıklı olduğuna ilişkin yatırımcı güvenini artırması etkili oldu.

Japonya Topix Endeksi, Tokyo saatiyle 12:47'de yüzde 1.2 yükselerek 1,342.83 puan seviyesine geldi. Endekste düşen her hisse senedine karşılık üçten fazla hisse yükseliş kaydetti. Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.5 artarak 16,755.44 puan oldu. Yen, Salı günü yüzde 0.7 değer kaybetmesinin ardından kayıplarını koruyarak dolar karşısında 109.89 seviyesinden işlem gördü. ABD Nisan ayı yeni konut satışları 2008 başından beri en yüksek seviyesine tırmandı. Topix Endeksi'nde işlem hacmi, Salı günü bu yılın dip seviyesini görmesinin ardından Çarşamba günü 30 günlük ortalamanın yüzde 21 altında seyretti.

SMBC Nikko Securities Inc. kıdemli stratejisti Chihiro Ohta, “Haziran ya da Temmuz da faiz artırımı görebiliriz. ABD imalatı yeterince güçlü olmasa da istihdam verisi kararlı, tüketimi ve konut verisini destekliyor. ABD faiz artırımı, daha güçlü dolar nedeniyle Japonya hisseleri için de iyi olacak” dedi.