Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Blackstone Group LP'nin milyarder başkanı Tony James, Hedge fonlarının önümüzdeki bir yılda, performanslarının düşmesi ile birlikte, varlıklarının % 25'ini kaybedebileceğini kaydetti.

James, Çarşamba günü bir konferans için bulunduğu Toronto'da Bloomberg TV Canada'dan Pamela Ritchie'ye yaptığı değerlendirmede, "Bir çeşit hesap verme günü ile karşı karşıyayız," dedi ve "Sektörde bir daralma olacak ve bu sıkıntılı olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Hedge fonları sektörü performans ve yatırımcı çıkışları bakımından küresel krizden bu yana kötü yıl başlangıcını yaptı. Dan Loeb tarafından kurulan hedge fonu Third Point, geçen ay yaptığı açıklamada, sektörün, bu yılki "felaket" sonuçlaarın ardından, bir "fiyasko"nun ilk safhasında olduğunu kaydetti.

Hedge Fund Research'ün küresel endeksine göre, hedge fonları bu yıl yüzde 1.8 kaybetti ve 2008'den bu yana en kötü performansını gerçekleştirdi. Sektörde son iki çeyrekte net çıkış 16.6 milyar dolar oldu ve bu 2009'dan bu yana en yüksek tutarı işaret ediyor. 2015 yılında 979 fon kapandı ve bu 2009'dan bu yana en yüksek sayıydı.