Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, bazı merkez bankası yetkililerin bu yıl üç faiz artırımına gidilebileceğini ifade etmesi ardından traderların Fed politika sıkılaştırmasının zamanlamasını değerlendirmesiyle, Ocak 2015'ten bu yana en güçlü aylık yükselişine ara verdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günü iki ayın zirvesinde kapatmasının ardından, bir ivme göstergesinin doların çok hızlı bir şekilde aşırı bir hareket yaptığını işaret etmesiyle birlikte, düşüşünü ikinci güne taşıdı. Dolar göstergesi, Haziran Fed faiz artırımı ihtimalinin neredeyse üçe katlanarak yüzde 34'e çıkmasıyla, Mayıs ayında yüzde 3 tırmandı. San Francisco, Boston ve Philadelphia bölgesel Fed başkanları dahil yetkililer faiz artırımından yana tavır sergilediler.

Londra'da Societe Generale stratejisti Kit Juckes, “Genel anlamda dolar, yukarı yönlü bir trend içerisinde. Fed'in yüzü gülüyor olmalı: Piyasaları daha hızlı faiz artırımı temposunu fiyatlamaya ikna etme planları şimdiye kadar başarılı oldu” dedi.

ABD Doları'nın 10 önemli para karşısında değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Tokyo saatiyle 12:42'de yüzde 0.2 düştü. Endeks, Çarşamba günü yüzde 0.2 düşüş kaydetmişti. ABD parası euro karşısında yüzde 0.2 düşerek 1.1181 seviyesinden işelm görürken, yen karşısında ise yüzde 0.4 azalarak 109.72'den alıcı buldu.