Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Raghuram Rajan, Eylül'de görev süresinin son bulmasının ardından görevi bırakacağını açıkladı. Rajan'ın beklenmeyen açıklaması, Başbakan Narendra Modi'nin yakınındaki isimlerin, Rajan'ı faiz oranlarını çok yüksek seviyede tutmakla eleştirmesinin ardından geldi.

Rajan, çalışanlara hitaben yazdığı Cumartesi günü yayınlanan mektubunda, 2013'te göreve gelmesinden bu yana sağlanan bazı gelişmeleri sıraladı. Bu gelişmeler arasında, enflasyon hedeflemesine geçiş, rupinin istikrara kavuşturulması ve devlet bankalarında reformlara destek olunması yer aldı. 53 yaşındaki Rajan, enflasyon ve bankalar konusunda hala yapılması gereken bir çok iş olduğunu da söyledi.

Rajan, "4 Eylül 2016'da görevim sürem sona erdiğinde akademiye geri döneceğimi sizlerle paylaşmak isterim. Ancak, tabii ki ülkem bana ne zaman ihtiyaç duyarsa hizmet etmeye hazır olacağım." ifadelerini kullandı.

Maliye Bakanı Arun Jaitley, hükümetin Rajan'ın görevi süresince yaptıklarını takdir ettiğini ve görevi bırakma kararına saygı duyduğunu söyledi. Jaitley, twitter hesabından yaptığı açıklamada, Hindistan Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanacak yeni ismin kısa sürede açıklanacağını belirtti.