Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

MSCI Gelişen Piyasalar Kur Endeksi tarihi referandum öncesinde 7 haftanın en yüksek zirvesine çıktı. Endeks 16 Haziran'dan beri %1.5 değerlendi.

Güney Kore won'u 7 haftanın, Malezya ringiti 5 haftanın en yüksek seviyesine çıkarken Birçok Asya Borsası ise bugün düştü.

İngiltere bugün tarihinin en önemli oylaması için sandık başına gidiyor. Birçok merkez bankası ve hükümet yetkilileri İngiltere'nin AB'den çıkmasının riskli olacağına dair uyarıda bulunmuştu. Fed Başkanı Yellen'in bu haftaki güvercin tonda açıklamaları ve petrolün 50 doların üzerinde seyretmesi gelişen ülke varlıklarını desteklerken gelişmeler dolar endeksinin yedi haftanın dip seviyesine inmesinde etkili oldu.

Meksika peso'su %0.6, Polonya zlotisi %0.5 yükseldi. Çek korunası %0.4, Bulgar levası %0.4 değerlendi. Ringit ve won da %0.3'er oranda yükseldi.

Filipin peso'su 24 gelişen ülke içinde tek değer kaybeden para birimi oldu. Ülkenin merkez bankasının gösterge faiz oranını değiştirmeyerek %3'te tutması bekleniyor.

BORSALAR

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi son 4 günde %3.7 ralli yapmasının ardından ufak değişim kaydetti. Endekste sağlık hizmetleri ve finans hisseleri sırasıyla %0.4 ve %0.3 yükseldi.

Tayvan borsası %0.5, Güney Kore borsası %0.3 düştü. Jakarta bileşik endeksi %0.3, Hang Seng China Enterprises Endeksi ise %0.1 geriledi. Çin'de Şanghay Borsası %0.8 düştü. 

Manila'daki Rizal Commercial Banking'te trader olan Nescyn Presinede, oylamaya dair belirsizliğin yatırımcıların temkinli olmasına neden olduğunu söyledi.