Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya bölgesinde hisse senetleri gösterge endeksleri, İngiltere'de AB üyeliği oylamasında "ayrılma" (Brexit) taraftarları ile AB'de "kalma" taraftarları arasında çok az bir fark olması ile birlikte, yüksek hacimli işlemlerde, sert dalgalanmalar gösteriyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9 düşerek, Tokyo saati ile 11:12'de 128.80 seviyesine geriledi. Endeks erken saatlerde yüzde 0.7 kadar yükselmişri. Japonya'da Topix Endeksi yüzde 1.3 kaybederken, Hong Kong'da Hang Seng Endeksi, bankalardaki set düşüşlerle birlikte, beş gün süren çıkışını sonlandırdı. Güney Kore'de Kospi ENdeksi dalgalı bir seyir izlerken, Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1.4 düştü. İşlem hacimleri Cuma günü, Japonya, Hong Kong ve Avustralya'da ortalamanın en az yüzde 33 üzerindeydi.

Yatırımcılar Cuma günü, İngiltere referandumunun kesin sonuçları açıklanmadan önce bıçak sırtında. Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, referandumda Newcastle-Upon-Tyne ve Sunderland bölgelerinde akademisyenlerin tahminlerinden daha fazla "ayrılma" yönünde desteğin çıkması ile birlikte düştü.

Londra'da ETX Capital işlem müdürü Joe Rundle, "Piyasalar şu anda çok tedirgin", dedi ve "Kamuoyu anketleri ve piyasalar yanılmış olabilir" şeklinde görüş bildirdi.