Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong hisse senetleri, Brexit referandumunun ardından gelen satış dalgasından kaynaklanan yaklaşık bir çeyreklik kayıplarını silerek, bir ayın en güçlü yükselişini gerçekleştirdi.

Hang Seng Endeksi yüzde 1.6 yükseldi ve 31 Mart'tan bu yana biriken kayıplarını azaltarak yüzde 0.1'in altına indirdi. Avrupa'yla en yakın ilişki içinde olan şirketlerden HSBC Holdings Plc ve CK Hutchison Holdings Ltd., Brexit endişelerinin azalmasıyla birlikte Çarşamba günkü yükselişini ikinci güne taşıdı. Kweichow Moutai Co. hisseleri rekor seviyeye yükseldi. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 azalarak ikinci çeyreklik düşüşüne yöneldi.

Brexit şokunun hisse senedi piyasalarından yaklaşık 4 trilyon dolar silmesinin ardından küresel politika yapıcıların harekete geçeceği yönündeki spekülasyon, piyasalardaki iyimserlikte etkili oldu. Hong Kong hisse senetlerindeki toparlanmaya Avrupa ile yakın ilişki içinde olan ihracatçılar ve diğer şirketler öncülük etti.

Şanghay'da Jinkuang Investment Management baş stratejisti Zhang Haidong, “Brexit'in bir defalık etkisi sona erdi. Olay finansal piyasalarda aşırı volatiliteye neden olsa bile, küresel merkez bankaları bu etkiyi sınırlamak içinlikidite sağlayacaktır” dedi.