Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rusya ve İsrail ile ilişkilerin düzeltilmesiyle turizm sektöründe yaşanan heyecan kısa sürdü.

Atatürk Havalimanı’nda yapılan saldırı turizmcilerin moralini bozdu. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, “Turizm zaten yerlerde sürünüyor. ‘Toparlar mı?’ diye bir ümit yeşermeye başlıyordu, onu da öldürdüler” dedi. Öte yandan turizmciler yurtdışındaki muadillerine mektup yazarak, saldırının tüm dünyaya karşı yapılmış olduğunu belirtip dünyadan destek istemeye karar verdi.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin insan olmadığını belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ise saldırıyı kınayarak, “Moralimizi bozmayacağız” diye konuştu.

Dünyadaki turizm kuruluşlarına yazı yazacaklarını belirten Ulusoy, “Bütün sektör olarak dünyadaki gerekli muadil kuruluşlara yazı yazacağız. Gerekli desteği bekleyeceğiz. Bu işin bir Türkiye meselesi olmadığını, dünya meselesi olduğunu anlatmaya çalışacağız” dedi.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy ise yaşanan saldırıdan kısa vadede etkilenecek en büyük şehrin İstanbul olacağını belirtti.

Ersoy, Rusya ile uzlaşmanın sonuçlarının Türkiye’ye yansımasının temmuz sonunu bulacağını kaydetti. Ersoy, şöyle konuştu: “Olumsuzluk yaşanacağını düşünmüyorum. Rus pazarı temmuz sonu itibarıyla devreye girmeye başlayacak. Ağustos, eylül, ekim gibi olumlu etkilerini göreceğiz. İsrail pazarı da temmuz sonu gibi artarak devreye girecek.”

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, insanların seyahat özgürlüğünü kısıtlayan her türlü çaba ve gayretin sonuçsuz kalacağını söyledi.

Saldırıya karşı uluslararası toplumun ve Türk milletinin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Ayık, şöyle konuştu: “Bütün dünyada insanlara bu konuda gına geldi. Onun için de bütün devletler çok katı önlemler alıyor. Artık Türkiye Cumhuriyeti’nin de bu konuda çok radikal, çok katı önlemler alması gerekiyor.”