Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkışının oylandığı referandumun bir hafta sonrasında İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney, daha önceki başkanların hiçbir zaman karşı karşıya kalmadığı bir krizle yüzleşecek.

Carney, basın mensuplarına ve finans sektörüne Londra'da Perşembe günü yerel saat ile 16:00'da konuşma yaparak piyasa kargaşası ve siyasi kıyım günlerinde endişeleri gidermeye çalışacak. İktidar partisi olan Muhafazakar Parti Başbakan David Cameron yerine geçecek yeni bir lider ararken ve muhalefet partisi olan İşçi Partisi'nde düzensizlik hakimken, Londra Şehri'nde birçok kişi Başkan Carney'nin müdahil olmasından memnun görünüyor.

Etkinliğe katılacak olan Scotiabank ekonomisti Alan Clarke, “Kredi krizinin zirveye ulaştığı 2008-2009 döneminde BOE tarafından bilgilendirme toplantısına davet edildiğimi hatırlamıyorum. Bu nedenle BOE'nin u kadar açık olması oldukça ferahlatıcı. Birinin faal olması çok iyi çünkü Brexit'ten sonra Cuma'dan beri neredeyse ölüm sessizliği hakim” dedi.