Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Deutsche Boerse AG'nin London Stock Exchange Group Plc'yi (LSE) başarılı bir şekilde satın alma ihtimali, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına ilişkin geçtiğimiz hafta Perşembe günü gidilen referandumun ardından yüzde 26 düzeyinde görülüyor.

Bloomberg News anketine katılan 25 hisse senedi analisti, fon yöneticisi ve uzmanın ortalama tahminine göre anlaşmanın gerçekleşme ihtimalini yüzde 26. İki şirketin hisse senetlerinin fiyatlarına dayanan yaygın bir piyasa hesaplamasına göre ise anlaşmanın tamamlanması ihtimali 21 Haziran'daki yüzde 70 düzeyinden yüzde 39'a geriledi.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Brexit oylaması, piyasaları kargaşaya itti ve ülkenin siyasi görünümünü olumsuz etkilerken şirketlerin iş planları yeniden değerlendirmelerine neden oldu. Bu sonuç ile birlikte, birleşmeden sonra ortaya çıkan şirketin merkezinin Londra'da olmasına yönelik Almanya'daki eleştriler gibi belirsizliklere bir yenisi daha eklenmiş oldu.

İngiltere'de Warwick Business School'dan Kohn Colley, “Birleşmenin arkasındaki mantık şüphesiz değişti, ve belki de LSE ve Deutsche Boerse tekrar değerlendirmede bulunmak isteyecektir” dedi.