Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD’nin başkenti Washington yakınlarındaki Joint Base Andrews askeri üssünde verilen saldırı alarmının “hatalı” olduğu bildirildi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın da uçuşları için kullandığı ve başkanlık uçağı Air Force One'ın bulunduğu üste sabah saatlerinde verilen alarmın yanlış olduğu, üste silahlı saldırgan bulunmadığı belirtildi. Üsse giriş ve çıkışlara getirilen yasak da kaldırıldı.

ABD medyası da üste önceden planlanmış bir tatbikatın yanlış anlaşıldığını, alarmın bu yüzden verildiğini duyurdu. Üste bulunan Malcolm Grow Tıbbi Tesisi’nde bir kişinin tatbikat için silahlı şekilde dışarıda bulunan iki kişinin saldırgan olduğunu düşünerek yetkililere haber verdiği, alarmın da bu nedenle verildiği kaydedildi.

Saldırı ihbarı üzerine üsten kalkacak uçağıyla Ohio eyaletine gideceği açıklanan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın seyahatini ertelediği bildirilmişti.

Joint Base Andrews hava üssü, başkent Washington'a yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunuyor. Maryland eyaleti sınırları içerisinde kalan üssü ABD Başkanı Obama dahil birçok üst düzey yetkili uçuşları için kullanıyor. Ayrıca kente gelen yabancı devlet adamlarının uçakları da bu üsse iniyor.

 

AA