Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, politika yapıcıların, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) kararının etkilerini gidermek için gevşek para politikası işaret etmesinin ardından, bölge hisse senetlerinin göstrge endeksinin Nisan'dan bu yana en büyük haftalık kazancına hazırlanması ile birlikte, değer kazandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 yükselerek, Tokyo saati ile 09:07'de 129.23 seviyesine çıktı. Asya hisse senetlerinin gösterge endeksi, böylelikle, İngiltere'nin şok AB'den ayrılma kararının ardından gösterdiği kayıplarından sonra toparlandı ve son beş gündeki kazancını yüzde 3.2'ye genişletti. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, İngiltere ekonomisini desteklemek için, önümüzdeki aylarda faiz indirimine gidilebileceğini söylerken, Avrupa Merkez Bankası, konu hakkında bilgiye sahip banka yetkililerine göre, alım için yeterli tahvil sağlamak amacıyla, tahvil alımlarının kurallarını gevşetmeyi düşünüyor.

Auckland'da First NZ Capital Group Ltd. ekonomi ve strateji direktörü Chris Green, "Piyasalar, destekleyici faiz ortamına olumlu tepki veriyor," dedi ve "Faizlerin daha uzun bir süre düşük kalacak olması ile birlikte, endişe kaynağı, küresel ekonominin daha da yavaşlaması durumunda, merkez bankaları için geriye hangi politika seçeneklerinin kaldığı" şeklinde görüş bildirdi.

Jponya'da Topix Endeksi, küresel hisse senetlerindeki kazançları izleyerek yüzde 0.9 tırmandı. Japonya'da tüketici fiyatları Mayıs ayında düşmeye devam etti ve Japonya Merkez Bankası'nın üzerinde, bu ay yapacağı toplantıda, parasal teşviği artırması yönünde baskıların artmasına neden oldu.

Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.4 yükseldi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.3 ve Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.1 tırmandı.