Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük aktif tahvil fonunu yöneten Pacific Investments Management Co. (PIMCO), İngiltere'nin Avrupa Birliği'ni (AB) terketme kararı ardından traderların Fed'in faizleri artırıma gitme potansiyelini küçümsediğini belirtti.

Bununla birlikte tahvil alımı için iyi bir zaman olduğu tavisyesinde bulunan PIMCO, enflasyon korumalı hazine tahvillerini (TIPS) öneriyor. Tahvil yöneticisi, 2016 yılı boyunca TIPS alımları yönünde öneride bulunmuştu. Söz konusu ürünler, Bank of America Corp. verilerine göre 2016 yılının ilk yarısında yüzde 6.6 getiri sağlarken piyasa getirisi yüzde 5.7'de kalmıştı. PIMCI'nun internet sitesinde yer alan Perşembe gününe ait bir raporda finansal piyasaların 2018 yılı sonuna kadar faiz artırımı beklemediği ifade ediliyor.

Londra'da “Bize göre bu inanılması güç bir durum ve biz daha hızlı bir sıkılaştırma temposuna göre pozisyon almayı uygun buluyoruz” diyen küresel tahvil piyasaları CIO'su Andrew Balls, ABD TIPS fiyatları cazip ve gelecek yıllarda faiz artırımına gidilmesi ihtimaline karşı önemli ölçüde korunma sağıyor” şeklinde devam etti.

10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi, Bloomberg Bond Trader verilerine göre Londra saatiyle 06:50'de 2 baz puan düşerek yüzde 1.45'e geriledi. Mayıs 2026 vadeli yüzde 1.625 vadeli tahvilin fiyatı 6/32 (1,000 dolar nominal değer üzerinden 1.88 dolar) yükselerek 101 19/32'ye tırmandı. Japonya 10, 2 ve 5 yıllık tahvil faizleri ile Tayvan 10 yıllık tahvillerin faizleri rekor düşük seviyelere geriledi.