Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney, İngiltere'de gerçekleştirilen referandum öncesinde Brexit risklerinin altını çizerek bankanın bağımsızlığına zarar verdiği yönündeki eleştirilere karşı BOE'yi savundu.

BOE Başkanı Carney, kanun yapıcıların başkanın yetkililerin finansal istikrara ilişkin görüşlerinin şekillenmesinde etkili olduğu yönündeki sorulara verdiği yanıtta, “Kelimenin her anlamıyla sıradışı bir durum. Komitenin çalışma şekli bu değil. Başkan sonuçlara rehberlik etmez” dedi.

23 Haziran'da gerçekleştirilen referandum öncesinde BOE, Brexit kararının sterlini zayıflatabilecek bir belirsizliğe neden olacağı, yatırımları engelleyip ekonomiyi resesyona sürükleyebileceği konusununda uyarıda bulunmuştu. Banka tarafından gelen bu açıklamalar, oylama öncesinde Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma taraftarlarının eleştirilerine maruz kalmıştı.

Parlamentoda Carney ile birlikte bulunan BOE Maliye Politikası Komitesi üyeleri Richard Sharp ve Donald Kohn, görüşlerini ifade ederken baskı altında olmadıklarını belirttiler.