Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 15 Temmuz Cuma

1- Başbakan Binali Yıldırım, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, TÜBİTAK Başkanı Arif Ergin ve SETA Vakfı Başkanı Burhanettin Duran'ı Dolmabahçe ofisinde ayrı ayrı kabul edecek.

(İstanbul/14.30/15.00/18.45)

2- CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, iki bakanlık arasında Mogan Gölü'nün dip çamurunun temizlenmesine yönelik protokol imzalanması dolayısıyla düzenlenecek törene katılacak.

(Ankara/11.30)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Valiliği ve Sur ilçesi esnafını ziyaret edecek, ilçede zarar gören okullarda incelemelerde bulunacak.

(Diyarbakır/10.00/13.30/15.00)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belarus Dışişleri Bakan Yardımcısı Alena Kupçina'yı kabul edecek.

(Ankara/10.30)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ile birlikte "2016 OECD Türkiye Ekonomik İnceleme Raporu"nun tanıtımına yönelik basın toplantısı yapacak.

(Gaziantep/10.30)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Polatlı ilçesinde TİGEM’in 66. Geleneksel Hasat Bayramı'na katılacak.

(Ankara/16.00)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Zermeram Konut Projesi temel atma törenine iştirak edecek.

(Konya/14.30)

4- Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Makro Ekonomik Gelişmeler ve Ocak-Haziran 2016 Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Sonuçları" konulu basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.15)

5- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Çırağan Sarayı'nda Savunma Sanayi İhracat Rakamlarının Açıklanması Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/10.00)

6- TÜİK, nisan ayı iş gücü istatistikleri, mayıs ayı sanayi ciro endeksi ve mayıs ayı süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek, ardından mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile görüşecek.

(Bakü)

2- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib)

3- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana)

4- Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şii lider Mukteda es-Sadr'ın çağrısı üzerine reform talebiyle hükümet karşıtı gösteri düzenlenecek.

(Bağdat)

AA