Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafik sigortasında, sigorta şirketlerinin maliyetlerini düşüren kanun değişikliğinin üzerinden 3 ay geçtiğini belirterek, "Kanun sonrası biz indirim beklerken sigorta şirketlerinin karları arttı." ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı açıklamada, uygulamaların, giderleri azalan sigorta şirketlerinin kazançlarını artırdığını, ama fiyatların düşmediğini gösterdiğini belirtti. Palandöken, "Geçen yılın haziran ayı ile bu yılın haziran ayı arasında yüzde 200'ün üzerinde fiyat artışları oldu. Zorunlu sigortalarda devlet müdahalesi olmadan fiyatların düşmeyeceğini görmüş olduk." değerlendirmesinde bulundu.

Bendevi Palandöken, trafik sigortasında sigorta şirketlerinin maliyetlerini düşüren kanun değişikliğinin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen, bekledikleri indirimin gerçekleşmediğini ileri sürerek, "Kanun sonrası biz indirim beklerken sigorta şirketlerinin ekmeğine yağ sürdü, karları arttı." ifadesini kullandı.

Zorunlu trafik sigortasında yeniden tavan fiyat gelmesi gerektiğini savunan Palandöken, şunları kaydetti:

"Tavan fiyatlar araç bazında ve bölgesel olarak belirlenmeli. Ticari araçlar kendi arasında olduğu gibi özel araçlar için de araç tipi ve modeline göre tarife konulmalı. Güneydoğu'nun bir köyündeki minibüs ile metropoldekiler aynı kefeye konulmamalı. Bu şekilde bir uygulama için biz ilgili mercilerle görüşmelere başladık ve önerilerimizi sunuyoruz."