Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Binali Yıldırım 161 şehit, 1440 yaralı olduğunu, 2839 askerin ise gözaltında olduğunu açıkladı. Yıldırım: "Bu kalkışma bastırılmıştır ancak şehitlerimiz, toplam 161 şehidimiz, şu ana kadar bin 440 yaralımız vardır. Bu aşağılık kalkışmaya, bu olaya karışan şu ana kadar 2 bin 839 çeşitli rütbede subay, asker gözaltına alınmıştır. Üst düzey rütbeliler de mevcuttur." 

15 Temmuzun demokrasi için kara bir leke olduğunu söyleyen Yıldırım "Türk milletinin demokrasi konusunda ne kadar engin tecrübeye sahip olduğunu, milli iradenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha bütün dünya gördü. Paralel çete artık Türk adaletinin elinde. Müstahak oldukları her türlü cezayı, karşılığı göreceklerdir" dedi. Yıldırım şunları söyledi;

"Devletin silahıyla, parasıyla, tankıyla, bombasıyla, uçağıyla, helikopteriyle bu ülkenin vatandaşlarının üzerine ateş açanlar PKK teröründen daha da aşağılık bir terör örgütüdür. Asla ve asla bu millet bu hain çeteyi unutmayacaktır."

"Biz yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bütün milletimize geçmiş olsun diyor, demokrasi bayramımız 15 Temmuz, ülkemize, milletimize hayırlı olsun diyorum."

HALKA ÇAĞRI

Yıldırım: "Kahramanca savaşan güvenlik güçlerimizin alnından öpüyorum. Milletimizle beraber büyük bir belayı Allah'a şükür defettik. Tabii sevindirici olan, bu kalkışma Türk Silahla Kuvvetlerinin emir kumanda hiyerarşisiyle olan bir kalkışma değil, Silahlı Kuvvetler içerisindeki paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasıdır. Bu vesileyle vatanını, milletini, bayrağını seven ve bu alçakça girişime asla prim vermeyen değerli komutanlarımızı, subaylarımızı tebrik ediyorum." diye konuştu.


Yıldırım "Milletimizin işini gücünü bıraktıktan sonra tekrar meydanlara akmasını bekliyorum" dedi.