KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, Microsoft Corp. ve Morgan Stanley'den gelen çeyreklik raporların şirket karlarının ilave kazançları destekleyeceğine dair iyimserliği desteklemesiyle yükselerek, rekor seviyelere doğru ilerleyişini sürdürdü.

Microsoft, beklentileri aşan kar açıklamasının ardından yüzde 5.3 yükseldi ve Morgan Stanley, sabit getirili menkul kıymetler işlem gelirinin beklentileri aşmasıyla yüzde 2.8 yükseldi. Intel Corp., American Express Co. ve EBay Inc. de bugün finans raporlarını yayımlayacak S&P 500 Endeksi şirketleri arasında.

S&P 500, New York'ta saat 09:33 itibariyle yüzde 0.2 yükselerek, sekizinci günde altıncı defa tüm zamanların zirvesine doğru yöneldi.

Edinburgh merkezli küresel tematik stratejisti Frances Hudson, "Microsoft, ABD hisse senetleri için uzun zamandır başı çekenlerden biriydi. Microsoft, bir yere kadar tüm ekonomiyi yansıtan ve bundan beslenen bir şirket." dedi ve "Beklentileri aşma konusunda kırmızılardan çok yeşiller görüyorum. Kar sezonu şu anın ana konusu." diye konuştu.

Advertisement