Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'nin Avrupa Bilriği'nden (AB) ayrılma kararı, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin Perşembe günü Frankfurt'ta olacak Yönetim Konseyi toplantısı ardından gerçekleştirilecek basın toplantısında önemli bir yer alacak. Doğrudan bir hamlede bulunulmasının hemen olması beklenmezken, yeni ekonomik tahminlerin de mevcut olacağı Eylül ayı toplantısında gidilebilecek ek teşvik sinyali verebilir.

Draghi, Brexit'in bir sonucu olarak Euro Bölgesi büyümesinin yavaşlayacağını öngörerek, önlem alınması gerektiğini ifade etmişti. Buna karşın yatırımcılar, aşırı düşük tahvil faizleriyle giderek kısıtlanan halihazırda 1.7 trilyon euroluk (1.9 trilyon dolar) varlık alım programını içeren teşvik paketine ilişkin soru işaretleri taşıyor.

Kopenghag'da Nordea Markets baş Avrupa analisti Holger Sandte, “Brexit kararının AB için analamı büyük. Ekonomik görünümdeki bir bozulma bir noktada daha fazla genişleme anlamına gelebilir; ama daha yakın zamanda, tahvil faizlerindeki düşüş şu anki varlık alım programının hedeflerini ulaşılması imkansız hale getiriyor” dedi.