Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamada, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Türkiye'de yaşanan son gelişmeler ve bu gelişmelerin ekonomiye potansiyel etkilerini değerlendirmek üzere 21 Temmuz 2016 Perşembe günü Türkiye saati ile 20:00’de; BGC Partners, Credit Suisse, Goldman Sachs, HSBC ve JP Morgan tarafından ortaklaşa şekilde organize edilen uluslararası bir yatırımcı telekonferansı yaptı.

Açıklamada, 2 saat süren telekonferansa yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği, görüşmeye yaklaşık 1000 kişinin katıldığı ve yatırımcıların Şimşek’e sorularını yönelttiği belirtildi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek telekonferans görüşmesinde OHAL'in Sebebi, Amacı ve Süresi, Başarısız Girişimin Piyasalara ve Ekonomiye Etkisi, Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının Not İndirimleri gibi konulara değindi ve genel değerlendirmelerde bulundu.

Şimşek, 2. çeyrek büyümesinin 1. çeyrek büyümesinin altında kalabileceğini ancak ekonomi politikalarında bir değişiklik olmayacağını ve mali disiplinin Türkiye için öncelikli olmaya devam edeceğini söyledi.

Şimşek, darbe girişiminin ekonomiye etkilerinin sınırlı olacağını  büyümede farklı bir trend görülmesi durumunda gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyedeki notunun korunmasının önem arz ettiğini ve kredi derecelendirme kuruluşlarıyla iletişim halinde olunduğunu ifade etti.

Şimşek, kamu kurumlarının temizlenmesi için hızlı hareket imkanı ve esnekliğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi.