Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Başbakan Binali Yıldırım, başarısızlıkla sonuçlanan askeri darbe girişimi ardından erken seçime gidilmesine ilişkin tartışmaları ihtimal dışı bıraktı ve hükümetin büyümeyi destekleyici milyarlarca dolarlık altyapı planı hazırladığını belirtti.

Başbakan Yıldırım, Pazar günü Bloomberg ile gerçekleştirilen bir mülakatta darbe girişimine dahil olduğu iddia edilenlere ilişkin temizlikte sonlara yaklaşıldığını belirtmişti.

Yıldırım, Ankara'da yaptığı açıklamada “Küresel yatırımcılara anlattığımız şey şu: Türkiye'de hayat normale döndü” dedi.

Darbe girişiminin etkisi, piyasalar ve S&P Global Ratings not indirimiyle sınırlı kaldı. “Yıkıcı bir etkisi olmadı” diyen Başbakan Yıldırım, hükümetin güçlü büyümeyi rayında tutacağını ifade etti. Yıldırım yeni “varlık yönetim fonunun” on milyarlarca dolar büyüklüğünde olabileceğini belirtti ve ülkenin düşük bütçe açığını tehdit etmeyeceğinin altını çizdi.

Yıldırım, fonun yapısına ilişkin, “geniş ölçekli projeleri finanse etmek için kullanılacak bir yapı. Yatırımları genel bütçe yerine bu fon yoluyla finanse edeceğiz” açıklamasında bulundu.