Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Nintendo'nun, Pokemon Go'nun popülerliğinin şirket karının istikrar kazanmasına destek olacağı düşüncesine soğuk baktığını belirtmesiyle, Nintendo hisseleri Pazartesi günü son 26 yılın en sert düşüşünü yaşadı. Yatırımcılar için en kötüsü henüz geride kalmamış olabilir.

Kyoto merkezli firma hisseleri Pazartesi günü yaşadığı düşüşün ardından karının 106 katı çarpanla işlem gördü. Bu aynı zamanda Nikkei 225 Endeksi'nin 6 katı fiyat/kazanç çarpanıyla işlem gördüğü anlamına geliyor. Nintendo, Pokemon Go'nun mevcut mali yılın kar görünümünü değiştirmeye yeterli bir getiri sağlamasını beklemediğini açıkladı.

İlk çeyrek karını Çarşamba günü açıklaması beklenen Nintendo, halihazırda işlem gördüğü çarpanları sağlamak için mali yıl boyunca 200 milyar yen düzeyinde bir net kar açıklamalı. Ancak şirket bu yıl için sadece 35 milyar yen kar edeceğini tahmin ediyor. Analistler Nintendo'nun karının 30 milyar dolar ile sınırlı kalacağını düşünüyor. Nintendo en son 2009 yılında piyasa değerini doğrulayan bir kar açıklamıştı. Wii ve DS oyun sistemlerinin oldukça popüler olduğu bu dönemde şirketin karı 279 milyar yene ulaşmıştı.

BGC Partners'ın Singapur merkezli Japonya hisse senetleri satış müdürü Amir Anvarzadeh, "Eğer tekrar bu kar seviyesini yakalayabileceklerini düşünüyorsanız hayal kurmaya devam edin" şeklinde yorumda bulundu.

Nintendo Tokyo'daki işlemlerde yerel saat ile 13:29'da yüzde 1 yükseldi.