Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD ve Japonya Merkez Bankalarının ekonomileri destekleyeceği beklentisi riskli gelişen ülke varlıklarına talebi artırıyor.

Bu hafta Japonya Merkez Bankasının gevşemeye gitmesi beklenirken Başkan Kuroda'nın bazı politika araçlarını artırabileceği belirtiliyor. Beklenenden fazla teşvik açıklanması, gelişen ülke piyasalarını destekleyebilir. Bu akşamki Fed toplantısında politika yapıcıların faizleri değiştirmesi beklenmiyor.

Endonezya'da Jakarta Bileşik Endeksi %1.5 artışla 14 ayın zirvesine ilerledi. Rupi %0.4 yükselirken ülkenin 10 yıllık tahvil faizleri 7 baz puan düşerek %7.04 oldu.

Bugün %0.3 yükselen MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi aylık bazda %4.7 yükseldi. Endeks böylece Marttan beri en iyi aylık performansa ilerliyor.

Hindistan'da Sensex Endeksi %0.7, Tayland'da SET %0.6, Tayvan'da Taiex Endeksi %0.3 arttı. Çin'de Şanghay Borsası ise %1.6 ile 6 haftanın en büyük düşüşünü kaydetti. MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi %0.2 yükseldi. Polonya Zlotisi ve Türk Lirası dolara karşı %0.2 değerlendi. Ringit Brent petroldeki düşüşle %0.2 geriledi. Ülkenin 10 yıllık tahvil faizleri ise 11 baz puan artarak %3.62 oldu.