Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi'nde yaklaşık 1 saat görüştü.

Görüşmenin ardından yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kararnamelerle ilgili düşüncelerimizi ilettik. Endişelerimizi Sayın Başbakan'a aktardık. Temaslarımız devam edecek" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım da "OHAL'in başladığı andan itibaren hükümetimizce çıkarılan KHK'ların detayları hakkında kendisini bilgilendirdim. Bu konuda bazı hassasiyetleri bizimle paylaştı. Bu konuyu tekrar, hem Genel Başkan, hem de biz, dikkate alacağız. Görüşmelerimiz bu çerçevede devam edecek. Önemli olan süratle OHAL'e sebep olan şartların ortadan kaldırılması. Darbe ve girişimlerin tehdit olmaktan çıkarılması.

Anayasa değişikliği konusunu da ele aldık. Anayasa çalışması için birer kişi görevlendirilecek. Daha az maddeden oluşan partilerin mutabakatının sağlandığı bir çalışma konusu da benimsenmiştir. Bu konuyu da ele aldık.  Biraz sonra da MHP ziyaretimizde de bu konuyu gündeme getireceğiz. Gerek AK Parti olarak biz, gerek CHP ve MHP arkadaşlarımız değerlendirecek" ifadelerini kullandı.


Habertürk