Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:20'de güncellendi)

S&P 500 Endeksi, yeni rekoruna kısa bir süre yaklaştıktan sonra, petrol fiyatlarındaki düşüşün enerji hisse senetlerinde sert satışa sebep olmasıyla, ABD büyümesinin ve şirket karlarının sıçrayacağına dair güveni düşürdü

Sağlık hizmetleri ve teknoloji şirketlerinin öncülüğündeki yükseliş, petrolün 40 doların altına düşerek, petrol ve benzin üreticilerini beş haftanın en kötü düşüşüne yolladı. Exxon Mobil Corp. ve Chevron Corp. en az yüzde 3.2 düştü. Biogen Inc. sağlık hizmetleri grubunu yukarı taşıdı.

S&P 500, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.1 düşerek 2,170.74 seviyesine geriledi.

Milwaukee'de Robert W. Baird & Co. kurumsal hisse senedi satışları traderı ve idari direktör Michael Antonelli, "Bugünkü dalgalanma enerji tarafından oldu. Daha da spesikif olarak petrolün aşağı yöndeki gidişatıyla." dedi ve "Fed pek bir şey yapmıyor ve karlar da uzun süreli bir katkı sağlamadı. Piyasanın geçtiğimiz hafta seviyesini koruduğunu gördük ve aslında bence bu iyi bir durum. Bu seviyelerde kaldıkça piyasa daha sağlam olacak, özellikle de Fed'in karışık mesajlar vermeye devam etmesiyle." diye görüş bildirdi.

(23:20'de güncellendi)