Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(Güncellendi 15:38)

Erdoğan, "62 bin kamu çalışanı açığa alındı, bir kısmı geri dönebilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde, yaklaşık 3 milyon 340 bin kamu çalışanı vardır. Son soruşturmalarda bunlardan açığa alınmış olanlarının sayısı 62 bindir. Açığa alınanların bir kısmının, yapılan soruşturma ve yargılamalar neticesinde, şayet haklarındaki iddialar mesnetsiz görülürse vazifelerine geri dönebileceklerini de unutmamalıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu olay, sadece içeride planlanan, içeride tezgahlanan bir olay değildir. Ben açık sözlüyüm, bu olay, içeride aktörleri olan ama senaryosu dışarıda yazılan bir darbe hareketidir" dedi.

Erdoğan, "Şu ana kadar Batı'dan ziyaretimize gelen temsilci yok. Küresel sermayeye karşı atılan adımlar ortada. Darbeyi planlayanlar milleti hesap edemediler. Şu ana kadar 238 şehit verdik, 2 bin 200'e yakın yaralı var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkeden endişelenmeyin, bu ülke güvenli bir ülke. Yabancı CEO'ların geldikleri ülkelerde dezenformasyon olduğunu görüyorum" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Batı teröre destek veriyor, darbelerin yanında yer alıyor. Dostlarımızdan beklediğimiz desteği göremedik. İşimiz bitmedi ama normalleşme sürecine giriyoruz"dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Ekonomik göstergeler normalleşmeyi işaret ediyor. Ekomoik göstergeler hızlı bir toparlanmaya işaret ediyor. Yıl sonuna kadar %4'lük büyüme oranını koruyacağımıza inanıyorum. Türkiye'de serbest piyasa ekonomisi kesintiye uğramayacak" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika'da yaşayan zat, o Feto denilen zat, 'bu işin faili midir, bu işin başında mıdır, bunu bilmiyoruz' diyecek kadar ne yazık ki dünyadan bihaber olanlar var. Bütün deliller, belgeler, her şey ortada" dedi.