Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Avrupa bankalarının hisse senetleri, eksi faizlerin olumsuz etkisi ve İtalya'da bankacılık sektörünün içinde bulunduğu uzun süreli krizin güveni azaltmasıyla kayıplarını genişleterek Ağustos ayına kötü bir başlangıç yaptı.

Avrupa bankalarına ilişkin genş bir gösterge olan Euro Stoxx Bankacılık Endeksi, Salı günü erken işlemlerde yüzde 3.2 düştü. Gösterge, Pazartesi günü yüzde 2.8 kayıpla kapatmıştı.

Eksi faizler ve cansız ekonomi, Avrupa bankalarının karlarını artıracaklarına olan güvenin azalmasında etkili oldu ve bankacılık hisseleri düşüş kaydetti. 2016 yılında yüzde 33 ekside bulunan Euro Stoxx Bankacılık Endeksi, yatırımcıların Avrupa hisse senedi piyasalarına ilişkin yüksek beklentilerini azalttı.

Salı günü ise Almanya'nın ikinci büyük bankası Commerzbank raporu gibi hayal kırıklığına uğratan haberler bankacılık hisselerine olan iştahı olumsuz etkiledi. Commerzbank hisseleri yüzde 8.2 değer kaybederek rekor düşük seviye olan 5.28 euroya geriledi.

PineBridge Investments portföy yöneticisi Hani Redha, “Faizlerin böyle düşükken bankaların yeterince karlılık üretmesi gerçekten zor” dedi. Redha, “Piyasanın fiyatladığı bu. Ne yapılırsa yapılsın, bu aşılması çok zor bir engel” şeklinde devam etti.

FT