Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Finans Merkezi'nde Gökhan Şen'in sorularını yanıtlayan İş Yatırım Uzman Yardımcısı Emre Ünver darbe girişimi sonrasında varant piyasasındaki son gelişmeleri değerlendirdi. Ünver, likidite ve hacim açısından darbe girişimi öncesindeki seviyelere ulaşılmadığını ancak piyasada iyimserlik olduğunu belirterek "2 hafta öncesine göre daha iyi bir yerdeyiz.." dedi.

Ünver, "varant piyasasında likidite vardı ama hacimler düşmüştü, yatırımcılar biraz daha korunaklı davranıyordu ama bu haftanın başından itibaren hacmin yerine geldiğini, yatırımcıların da yön alma tarafına geçtiğini görüyoruz, özellikle dolar ve petrol varantlarında bu açıkça görünüyor" ifadesini kullandı.

Petroldeki düşüşü yatırımcının alış fırsatı olarak gördüğünü belirten Ünver, "petrolde yatırımcımız alım varantlarına ağırlık vermiş durumda. Önümüzdeki süreçte hem küresel piyasalardaki değişiklikler hem yurt içindeki gelişmeler varant piyasasını şekillendirmeye devam edecek. Ama şimdilik eski hacimlerimize yaklaşmış durumdayız" yorumunu yaptı.