Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, yatırımcıların Fed politika yapıcılarının gelecek ayda faiz artırımına gidip gitmeyeceğini değerlendirmek için yarınki istihdam verisini beklemesiyle bir haftanın en hafif hareketini yaptı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi bu hafta, traderların yarınki istihdam verisinin Fed'in bu yıl sonuna kadar faiz artırım olasılığını yeniden yükseltebileceğini beklemesiyle, kazanç ve kayıplar arasında gidip geldi. ABD para birimi, İngiltere Merkez Bankası'nın 2009'dan beri ilk defa faizleri indirmesiyle poundun düşmesinin ardından dahil dünkü kapanış seviyesinden sadece hafifce hareket etti.

Toronto'da, Bank of Nova Scotia baş Döviz stratejisti Shaun Osborne, "BOE'nin hareketi Fed için bir şey ifade etmiyor ve de ABD doları için." dedi ve "Fed için asıl önemli olan, tarım dışı istihdam verisi. Fed yetkililerinin dediklerine rağmen bu yıl için faiz artırım çıtası yukarıda." diye görüş bildirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, dün ABD özel şirketlerinin geçtiğimiz ay 179,000 yeni iş alımı yaparak, beklentileri aşmasının ardından yükseldikten sonra, bugün New York'ta 14:30 itibariyle hafif değişti.