Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 5 Ağustos Cuma

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'i, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılayacak.

- Erdoğan ile Nazarbayev, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Erdoğan, Nazarbayev onuruna Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yemek verecek.

(Ankara/14.15/14.30/16.45/17.30)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i ayrı ayrı kabul edecek.

- Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı Genelkurmay Başkanlığında ziyaret edecek, Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık yapacak.

(Ankara/09.30/10.30/11.30/20.00)

3- Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, "milli irade nöbeti" tutan vatandaşlara hitap edecek.

(Konya/19.00/20.00/22.00)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gürün, Kangal ve Ulaş'ta vatandaşlarla bulaşacak, Şarkışla Şehitler Meydanı'nda düzenlenecek "Vatandaşlarla Demokrasi Nöbeti" programına katılacak.

(Sivas/13.30-20.15)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış töreni ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Töreni'ne, "Demokrasi Nöbeti ve Milli İrade Mitingi"ne iştirak edecek.

(Çanakkale/16.00-21.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, OSB yönetimleri ile kahvaltı yapacak, Bosch fabrikasını ziyaret edip i̇şçilerle öğle yemeği yiyecek, BTSO brifinginin yanı sıra sanayici ve i̇ş adamlarıyla i̇stişare toplantısına katılacak.

(Bursa/09.00-14.30)

2- Maliye Bakanı Naci Ağbal, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.15)

3- TÜİK, yılın ilk çeyreğine ait hanehalkı yurtiçi turizm istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC'de, FETÖ'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimine ilişkin "Demokrasiye Destek Mitingi" düzenlenecek.

(Lefkoşa)

2- Suriye'de Halep'te yoğunlaşan çatışmalar, muhaliflerin rejim kuşatmasını kaldırmak için başlattıkları operasyon ve iç savaştaki diğer gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib)

AA