Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların kazançları değerlendirmesi ve ABD perakende satış verisinin ekonomist tahminlerini tutturamamasıyla hafif değişti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, günün büyük bir kısmını hafif değişerek geçirdikten sonra, emtia ve otomabil üreticileriyle yüzde 0.2 düştü. Hisse senetleri ABD perakende verisinin Temmuz ayında duraklamasının ardından yüzde 0.3 kadar kaybederken, ekonomistler yüzde 0.3'lük artış bekliyordu. Brexit kayıplarını silen endeks, haftalık kazancını yüzde 1.4'e düşürdü. El değiştiren hisse senetlerinin hacmi 30 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 39 altındaydı.

Cenevre'de Lombard Odier stratejisti Samy Chaar, "ABD perakende satışları hayal kırıklığı yaratarak, ekonominin gücüne yönelik bazı endişelere sebep oldu." dedi ve "Avrua hisse senetleri iyileşmeli çünkü rakamlara yakından baktığınızda, ABD tüketiminin dirençli olduğunu görüyorsunuz ve Avrupa ekonomisi de durumun üstesinden geliyor." diye konuştu.

Zurich Insurance Group AG ve KBC Group NV'den gelen tahminleri aşan kar sonuçlar dün endeksi Mayıs'tan beri en yüksek seviyesine iterek, referandumdan yedi hafta sonra Brexit kayıplarını silmesine yardımcı oldu. Aynı zamanda, bölgedeki ekonomik rakamlar da tahminleri aştı. Veri ikinci çeyrekte beklenildiği gibi yüzde 0.3'lük büyüme gösterirken, Almanya ekonomisi yüzde 0.4'lük büyümeyle beklentilerin iki katı hızda genişledi.