Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, petrol fiyatlarındaki artışın risk iştahını tetiklemesi ve artan hacmin Çin hisse senetlerindeki yükselişi desteklemesiyle, kazançlarını bir yılın zirvesine genişletti. Rus Rublesi, para birimlerinin kazançlarına öncülük etti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, beş haftalık yükseliş serisinin ardından kazançlarını sekizinci güne taşıdı. Finans sektörü ve enerji şirketleri, diğer sektörlerdeki yükselişe öncülük etti. Emlak sektöründe daha fazla satın alma olacağı yönündeki spekülasyon, Şanghay'da işlem gören Çin hisselerini yedi ayın zirvesine tırmandı.

Gelişen piyasa hisseleri 2014 yılından bu yana görülen en uzun haftalık yükseliş serisini genişletti. Petrol fiyatlarındaki toparlanma ve öenmli ekonomilerin merkez bankalarının büyümeyi destekleyeceğine ilişkin iyimserlik gelişen piyasa hisselerinin yükselişinde etkili oldu.

Singapur'da Nomura Holdings Inc. stratejisti Mixo Das, “Asya piyasaları için önemli bir zaman. Piyasaların son dönemdeki kazançlarına nasıl tepki vereceğini izliyor olacağız. Şimdi kar realizsyonuna gitmeyi bekliyoruz ve Asya hisseleri tarafında görüşümüz nötr” şeklinde görüş bildirdi.