Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:15'te güncellendi)

Dolar, yatıırımcıların Fed'in Temmuz ayı toplantısı tutanakları öncesi, 2016 yılında faiz artırımına gidileceğine daha az şans tanımalarıyla geçtiğimiz haftaki kayıplarını genişletti.

Fed'in bu yıl faiz artırma olasılığı, 12 Ağustos'taki cansız perakende satış verisinin ABD ekonomisinin iyileşme gücüne dair şüphe uyandırmasıyla düştü. Bloomberg'in takip ettiği vadeli işlemler verisine göre oranlar, bir önceki haftaki beklentileri aşan istihdam verisi sonrası tırmanış göstermiş, doları desteklemişti.

BNP Paribas SA'da Kuzey Amerika Döviz strateji birimi başı Daniel Katzive, "Piyasa Fed'in sıkılaştırmaya gideceğini daha fazla fiyatlamıyor." dedi ve "Bu da dolardaki herhangi bir hızlanmayı baltaladı." diye konuştu.

Katzive yine de para biriminin ABD merkez bankasının "şahin" işaretleriyle destekleneceğini bekliyor. Fed Çarşbam günü, kademeli faiz artırım sinyalleri verdiği 26-27 Temmuz'daki toplantısının tutanaklarını açıklayacak.

 

Doları 10 önemli para birimi karşısında takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, New York'ta saat 12:31 itibariyle yüzde 0.3 düşerek, geçtiğimiz haftanın yüzde 0.7'lik kaybını genişletti. Yen yüzde 0.1 güçlenerek dolar başına 101.17 seviyesine geldi ve üç haftalık kazancını genişletti.

(20:15'te güncellendi)