Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliğinden (AB) ayrılma (Brexit) kararının ardından Alman şirketlerin olumlu beklentilerinin şimdiye kadar yalnızca ılımlı şekilde bozulduğunu ve Brexit'in Alman ekonomisine ani etkisinin sınırlı olacağını bildirdi.

Bundesbank, Alman ekonomisine ilişkin yaz dönemi raporunu yayımladı. Alman ekonomisinin ihracat, sanayi üretimi, inşaat ve tüketici harcamalarıyla desteklendiği belirtilen raporda, ekonomik büyümenin yaz boyunca genişlemeye devam etmesinin beklendiği ifade edildi.

Raporda, firmaların ihracat aktivitesi açısından olumlu beklentilerinin, ihracatın 3. çeyrekte güçlü şekilde büyümeye devam edeceğini gösterdiği aktarıldı.

"Birleşik Krallık'ın Brexit kararının ekonomik etkilerine ilişkin yoğun kamuoyu tartışmalarının arka planında, Alman şirketlerin olumlu beklentileri şimdiye kadar yalnızca ılımlı şekilde bozuldu.” denilen raporda, bu durumun, Brexit kararının ekonomik sonuçlarının Almanya açısından en azından kısa vadede limitli olacağı görüşünü desteklediği kaydedildi.

AA