Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Rusya’da sanayi üretimi temmuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yıllık bazda yüzde 0,3 geriledi.

Rusya Federal İstatistik Kurumu (Rosstat) tarafından açıklanan verilere göre, Rusya’da sanayi üretimi temmuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yıllık bazda yüzde 0,3 gerilerken, mevsim etkilerinden arındırmış sanayi üretimi ise yüzde 0,9 azaldı.

Açıklamaya göre, temmuz ayı sanayi üretiminde yaşanan gerilemenin Mart 2016’dan bu yana yaşanan ilk düşüş olduğu kaydedilirken, bu yılın ocak-temmuz döneminde ülkenin sanayi üretiminde ise yüzde 0,3 artış olduğu belirtildi.

Uzmanlar, resmi açıklamaların aksine Rus ekonomisinde istikrarın henüz yakalanmadığına işaret ederken, ülkenin Ekonomik Kalkınma Bakanlığı yıl sonuna kadar tekrar büyüme rakamlarına geçileceğini, sanayi üretimi verilerinin de bu noktada büyük önem arz ettiğini belirtiyor.

Ekonomi araştırma kuruluşu Markit Economics tarafından geçtiğimiz haftalarda yayımlanan verilere göre, Rusya'da haziran ayında son 19 ayın en yüksek seviyesi olan 51,5 puana çıkan imalat sanayi verisi, temmuz ayında tekrar düşüşe geçerek 49,5 puana inmişti.

AA