Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 16 Ağustos Salı

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyet ile Avrupa Güvenli̇k İşbi̇rli̇ği̇ Teşki̇latı Parlamenter Asamblesi̇ Başkanı Chri̇sti̇ne Muttonen’i ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/15.00/17.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Avrupa Güvenli̇k İşbi̇rli̇ği̇ Teşki̇latı Parlamenter Asamblesi̇ Başkanı Chri̇sti̇ne Muttonen ve beraberindeki heyetle görüşecek.

(TBMM/11.30)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak.

- Yıldırım, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Başkanı Christine Muttonen'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

(Ankara/11.30/16.00)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "53. Ulusal, 27. Uluslararası Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri"ne katılacak.

- Kılıçdaroğlu, ayrıca "Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi"ni gezecek.

(Nevşehir/11.00/12.45)

5- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- HDP TBMM grubu toplanacak.

(TBMM/12.30)

2- TBMM Genel Kurulunda, proje bazlı teşvik uygulaması, şehit yakınına ÖTV'siz araç, Hakkari ve Şırnak illerinin kaldırılarak Yüksekova ve Cizre illerinin kurulması, terörle ilişkili belediyelerle ilgili düzenlemeleri de içeren kanun tasarısının görüşmelerine başlanacak.

(TBMM/15.00)

3- Anayasa değişikliği için oluşturulan komisyonun AK Parti, CHP ve MHP'li üyeleri bir araya gelerek, çalışmalara başlayacak.

(TBMM/15.00)

EKONOMİ

1- TÜİK, haziran ayı kümes hayvancılığı üretimi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine, 10 yıl vadeli sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihracını yapacak.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki iş adamları heyeti, İran'ın başkenti Tahran'da bir dizi görüşmelerde bulunacak.

(Tahran)

2- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib/Lazkiye)

AA