Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

(16:05'te güncellendi)

Salı gününe 2.94 seviyesinin altında başlayan dolar, Fed faiz artırımına ilişkin beklentilerin azalmasıyla TL karşısındaki aşağı yönlü seyrini sürdürüyor.

Dolar, Fed faiz artırımına ilişkin beklentilerin azalmasıyla birlikte küresel piyasalarda önemli paralar karşısında değer kaybederken, başarısızlıkla sonuçlanan askeri darbe girişimi sonrasında sert düşen TL'nin yükselişi yurt içi taraftaki sakin seyir ile destekleniyor.

ABD'e Salı günü açıklanan TÜFE ve konut başlangıçları verilerinin hemen ardından Türk Lirası karşısında 2.9191 seviyesine kadar gerileyen dolar, kısa süre sonra 2.92 seviyesinin üzerine çıktı.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre TÜFE Temmuz'da aylık bazda beklendiği gibi değişmezken yıllık bazda %0.8 arttı.
TÜFE böylece 5 ayda ilk kez yükseliş kaydedemedi. Haziran'da enflasyon aylık %0.2 yükselmişti.

ABD'de Ticaret Bakanlığı tarafından Salı günü yapılan açıklamaya göre konut başlangıçları Temmuz ayında beklenmedik bir şekilde yüzde 2.1 artarak beklentinin üzerinde geldi. Beş ayın zirversine tırmanan veride beklenti yüzde 0.8 azalacağı yönünde oldu.

Dolar/TL 16:05'te 2.9264 seviyesinden işlem gördü. Gün içi işlemlerde en yüksek 2.9436 seviyesine kadar tırmanan dolar, en düşük 2.9191'i gördü.

(16:05'te güncellendi)