Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL
"Terör örgütü PKK propagandası yapıldığı ve örgütün yayın organı gibi hareket edildiği" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Özgür Gündem gazetesinin geçici olarak kapatılmasına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu, nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak, günlük yayınlanan Özgür Gündem gazetesinin, yetkilileri hakkında "gazetede sürekli PKK terör örgütü propagandası yapıldığı ve bu örgütün yayın organı gibi hareket edildiği"nin anlaşılması nedeniyle, "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütü üyeliği, örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, yardım etmek ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından soruşturma başlatıldığı gerekçesiyle geçici olarak kapatılması talebinde bulundu.

Talebi değerlendiren hakimlik, yetkilileri hakkında soruşturma başlatıldığı anlaşılan gazetenin, Anayasa'nın, 28. maddesi uyarınca geçici olarak kapatılmasına karar verdi.

- Başsavcılığın açıklaması

Konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'nca Türk Ceza Kanunu'nun 302/1, 314/2, 220/1,2,8 ve 3173 sayılı Terörle Mücadele Yasası'nın 7/7. maddeleri gereğince İstanbul'da yayınlanan Özgür Gündem adlı gazetenin sürekli olarak PKK terör örgütü propagandası yaptığı belirtildi.

Açıklamada, "Bu örgütün yayın organı gibi hareket ettiği iddiası ile ilgili gazete yetkilileri hakkında başlatılan soruşturma çerçevesinde; anılan gazetenin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 28. maddesinin son fıkrası uyarınca geçici olarak kapatılması Sulh Ceza Hakimliği'nden talep edilmiştir. Talep, İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 16 Ağustos 2016 gün ve 3825 değişik iş sayılı kararı ile uygun görülerek Özgür Gündem adlı gazetenin geçici olarak kapatılmasına karar verilmiştir.'' denildi.


 

AA