Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ülke çapında sürdürülen FETÖ/PDY operasyonları tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ operasyonları kapsamında görevden uzaklaştırılan, gözaltına alınan ve tutuklananlar listesi...

ADLİ TIP KURUMU'NDA 38 KİŞİ TUTUKLANDI, 12 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Adli Tıp Kurumu'ndaki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 50 şüpheliden 38'i tutuklanırken, 12 kişi serbest bırakıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından Adli Tıp Kurumu'ndaki FETÖ yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan aralarında profesör, doktor ve uzmanların da bulunduğu 50 şüphelinin hakimlik sorgusu tamamlandı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 50 şüpheliden 38'i "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanırken, 12 şüpheli serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan 38 kişinin isimleri şöyle:

"Ahmet Akça, Aynur Devret, Aysun Yakar, Azem İrez, Bahadır Özen, Bedriye Akkaya, Fatih Şahin, Ferruh Baklacıoğlu, Feyzullah Erdem, Gülhan Yağmur, Hacı Ahmet Göktürk, Harun Alakaya, Hüseyin Eş, İbrahim Öztürk, İhsan Yalçın, İsmail Bozkurt, Mehmet Emin Demircioğlu, Mehmet Serkan Çam, Muhammed Doğan, Muhammet Gök, Muhammet Fatih Yıldız, Muhlis Yıldız, Mustafa Dalgıç, Mücteba Gülden, Orhan Aydoğanoğlu, Ramazan Atlen, Sedat Demirbuğa, Seyfullah Sarı, Sinan Kendir, Soner Hacımustafaoğlu, Süleyman Yılmaz, Tuba Başpınar, Turan Güneş Sağpazar, Türker Pasinli, Vahit Ünal, V.Ü, Yusuf Sözer, Yusuf Aynacı."

ORDU'DA 229 KİŞİ TUTUKLANDI

Ordu'da FETÖ/PDY operasyonları kapsamında bugüne kadar 744 kamu görevlisi açığa alındı. Yapılan soruşturmalar sonunda 169'u kamu görevlisi 229 kişi tutuklandı.

Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan ve devlet kurumlarında FETÖ/PDDY bağlantısı oldukları belirlenen kamu görevlilerine yönelik operasyonlar operasyonlar kapsamında bugüne kadar 798 kamu görevlisi, 107 sivil olmak üzere 905 kişi hakkında işlem yapıldı. İşlemler sonunda 744 kamu görevlisi açığa alındı. Halen 169 kamu görevlisi ve 60 sivil tutuklu olarak cezaevinde bulunurken, 37 kamu görevlisi ile 5 sivil gözaltında bulunuyor.

84'ü kamu görevlisi 17'si sivil 101 kişi adli kontrol altında bulunurken, firarda olan 15 kamu görevlisi ve 12 sivil olmak üzere 27 kişi ise aranıyor. Bütün bu soruşturmalar sonunda hakkında işlem yapılan 197 kamu görevlisi ve 13 sivil haklarında iddiaları destekleyecek bir delil olmadığı için serbest bırakıldı.

Operasyonlar kapsamında en fazla açığa alınma sayısı Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gerçekleşti. Buna göre Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 365 eğitimci açığa alınırken 32 eğitimci tutuklandı. Halen 16 eğitimci gözaltında bulunuyor.
Ordu Valiliği'nde 4'ü Vali Yardımcısı olmak üzere 8 yönetici açığa alınırken, 2 yönetici ise adli kontrol altında tutuluyor.
Ordu Adliyesi'nde ise 14 hakim ve 6 savcı açığa alınırken, 12 hakim ile 7 savcı tutuklandı. Halen 2 hakim firarda bulunuyor.

Ordu Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 135 polis açığa alınırken, 84 polis tutuklandı, halen 1 polis gözaltında bulunuyor. 10 polis adli kontrol altında bulurken firarda olan 3 polis aranıyor. 62 polis ise serbest bırakıldı.
Ordu Jandarma Komutanlığında 8 rütbeli açığa alınırken 2 kişi gözaltında bulunuyor. 5 rütbeli asker tutuklanırken 3 rütbeli adli kontrol altında bulunuyor.

Ordu Üniversitesi'nde 30'u akademisyen 40 kişi açığa alındı. 1'i memur 3'ü akademisyen 4 kişi gözaltında bulunurken, ODÜ'de tutuklu bulunmuyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde 4'ü OSKİ'de olmak üzere 10 idareci açığa alındı. 1 kişi adli kontrol altında bulunurken 11 kişi firar etti.

Ordu Müftülüğü'nde 277 din görevlisi açığa alındı. 2 kişini tutuklandığı Müftülükte 1 kişi adli kontrol altında bulunurken firar eden 2 kişi aranıyor.

Ordu Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği bünyesinde 10 doktor ve 46 personel açığa alınırken 2 doktor ve 6 görevli tutukladı. Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde ise 3 doktor ve 3 personel açığa alınırken Sağlık İl Müdürlüğü'nde 5 kişi açığa alındı.
Belediyelerde gerçekleştirilen operasyonlarda ise Akkuş Belediyesi'nde 1, Altınordu Belediyesi'nde 3, Fatsa Belediyesi'nde 2, Ünye Belediyesi'nde 3 kişi açığa alındı.

ISPARTA'DA 22 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında aralarında MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan'ın Isparta Devlet Hastanesi'nde doktor olarak görev yapan kardeşi Ramazan Okutan'ın da bulunduğu 22 kişi açığa alındı.

FETÖ soruşturması kapsamında Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü'nde açığa almalar sürüyor. Soruşturmada, aralarında doktor, sağlık memuru ve idari personelin de bulunduğu 22 kişinin bugün sabah saatlerinde açığa alındığı bildirildi. Görevlerinden el çektirilen arasında MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan'ın kardeşi Isparta Devlet Hastanesi'nde görevli ortopedi uzmanı Dr. Ramazan Okutan da yer alıyor.

BALIKESİR'DE 43 KİŞİDEN 14'Ü TUTUKLANDI

Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan, adliye katibi ve infaz koruma memurlarından oluşan 43 kişiden, 14'ü tutuklandı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütüyle irtibatlı oldukları tespit edilen, adliye katibi ve infaz koruma memurlarından oluşan 43 kişiyi yakaladı.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 14'ü tutuklandı, 29'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturmayı derinleştirilen ekiplerin çalışmaları sonucunda, Balıkesir ile Edremit, Burhaniye ve Bandırma ilçelerinin yanı sıra Isparta, Manisa ve Çanakkale'de yapılan eş zamanlı operasyonlarda "adliye imamları" oldukları tespit edilen 10 kişi ile adliye çalışanlarının sohbet toplantıları düzenledikleri bir derneğin yöneticileri olduğu belirlenen 10 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonda, çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Şüphelilerin tedbir amacıyla kendi aralarında özel iletişim programları kullandıkları, kod isim kullandıkları belirlendi.

Şüphelilerin, emniyetteki işlemleri sürüyor.

KAYSERİ'DE 13 POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 polis adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı çıkartılan biri üçüncü sınıf emniyet müdürü 14 polisten 10'u önceki gün gözaltında alındı. Adreslerinde bulunamayan 4 polisten 3'ünün daha yakalanmasıyla gözaltına alınan polis sayısı 13'e yükseldi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 13 zanlı, adliyeye sevk edildi.

Aranan bir polisin yakalanması için çalışma sürüyor.

ÇORUM'DA 12 KİŞİ TUTUKLANDI

Çorum'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, aralarında imam ve öğretmenlerin de bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen Mehmet Sakallı (50), Hakan Ersoy (41), Uğur Erişen (42), Bekir Öncel (40), Sıddık Dalkıran (58), Adem Duru (43), İsmail Öremiş (58), Mehmet Burhan (43), Esat Kolbaşı (46), Metin Erdoğan (51), Rıza Şimşek (42) ve Yaşar Demirkıran (41) polis ekiplerince yakalandı.

Aralarında imam ve öğretmenlerin de bulunduğu şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından "terör örgütüne üye olmak" suçundan mahkemeye sevk edilen zanlılar, tutuklandı.

MARDİN'DE FETÖ/PDY OPERASYONLARI KAPSAMINDA 19 KİŞİ TUTUKLANDI

MARDİN merkezli 11 il'de gerçekleştirilen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında örgütün 'abla' ve 'abi'lerinin bulunduğu 21 kişiden 19'u, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca darbe girişiminden sonra Mardin merkezli Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana, Elazığ, İstanbul, Mersin, Diyarbakır, Balıkesir ve Siirt'te yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında aralarında örgütün bölge ve il abi ile ablalarının bulunduğu 9'u öğretmen, 3'ü hemşire ve biri muazzaf subay olmak üzere 21 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan 21 kişiden 19'u tutuklanarak Mardin E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Tutuklanan kişilerin kod isim kullandıkları, takip edilmemek için sık sık telefon değiştirdikleri öğrenilirken, bazı programlar üzerinden yazıştıkları tespit edilmişti.

OKUL SERVİSİ FİRMALARINA FETÖ OPERASYONU

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında bazı okul servisi firması yöneticilerine operasyon yaptı. jandarma ve polisin birlikte yaptığı operasyonda 3 kişi gözaltına aldı.

Kdz. Ereğli İlçe emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında jandarma ekipleri ile birlikte, öğrenci servisi işi yapan firmaların yöneticilerinin ev ve iş yerlerine baskın düzenledi. Polis, operasyon kapsamında tur firması ortakları Aziz B., Ayhan S. Ve Özkan K.'nın ev ve işyerlerine giderek arama yaptı. Şüphelilerin kaçma ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemi alınırken, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen belge, bilgisayar kayıtları ve cep telefonlarına el konuldu.

Şüphelilerin FETÖ/PDY terör örgütüne himmet adı altında çeşitli yöntemlerle para toplayıp, maddi gelir sağladıkları iddia edildi.Yapılan operasyonla gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından Ereğli İlçe emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

GEÇMİŞTE NASA'DA GÖREV YAPAN BİLİM ADAMI GÖZALTINA ALINDI

Kocaeli'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında daha önce NASA'da görev yapan bir bilim adamı, 2 vali yardımcısı ile aralarında katip ve infaz koruma memurlarının bulunduğu 14 kişi adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Kocaeli Vali Yardımcıları Abdülkadir Güven ve Adnan Çimen, 2010 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde NASA'da (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) fizik alanında 1 yıl boyunca görev yaptığı öğrenilen bilim adamı Halim N. ile birlikte aralarında katip ve infaz koruma memurlarının olduğu 14 kişi adliyeye sevk edildi. Polislerin arasında adliyeye götürülen Halim N.'nin gülümsemesi dikkat çekti. Soruşturma kapsamında hazırlanan dosyalar polisler tarafından adliyeye taşındı.

ADANA'DA 25 EMNİYET MENSUBU GÖZALTINA ALINDI

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 25 emniyet mensubu adliyeye sevk edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin, yaklaşık 20 gün önce düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 8'i emniyet müdürü, 17'si başkomiser, komiser ve komiser Yardımcısı toplam 25 kişinin sorguları tamamlandı. Örgütle bağlantıları olduğu iddiası ile 25 emniyet mensubu adliyeye sevk edildi. Elleri plastik kelepçe ile bağlı olarak Çevik Kuvvet otobüsü ile adli tıp birimine getirilen emniyet mensupları, sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü.

MERSİN'DE 30 EMNİYET MENSUBU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Mersin'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında emniyet amiri, şube müdürü, başkomiser, komiser ve polislerin bulunduğu 1'i kadın 30 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçiren zanlılar adliyeye sevk edildi.

İSTANBUL GÜNGÖREN'DE 13 KİŞİ TUTUKLANDI

Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheliden 13'ü tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik 26 Temmuz'da yaptığı çalışmalar neticesinde T.E.Ö (23), A.D (21), H.T (22), M.Ö (21), H.Ü (22) , H.Ü (17), T.G (28), H.B (29) ve M.E.T (29) gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikamet, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda çok sayıda kitap, CD ve kaset gibi örgütsel dokümanlar, bilgisayar, harddisk, harici bellek, cep telefonu gibi malzemeler ile 1 ABD Doları ele geçirildi.Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen 9 şüpheliden 8'i tutuklandı.FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik 29 Temmuz'da yapılan çalışmalar sonucunda da D.A (44), P.A (45), H.A (36), S.K (43), H.Ç (48), H.Y (59), İ.E (44) ve S.Ş (39) yakalandı.Şüphelilerin ikamet, iş yeri ve araçlarında örgütsel dokümanlar ile bilgisayar ve harddisk gibi malzemeler ele geçirildi.Adli makamlara sevk edilen 8 şüpheliden 5'i tutuklandı.

NİĞDE'DE TUTUKLAMA SAYISI 178'E YÜKSELDİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamından Niğde'de tutuklama sayısı 178'e yükseldi.

Niğde Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ilde tutuklu sayısının 178'e ulaştığı belirtildi. Açıklamadaki ayrıntılar şu şekilde:

"15.07.2016 tarihinde bazı illerimizde kanunsuz bir takım darbe teşebbüsü ve bağlantılı terör olaylarının meydana gelmesi üzerine milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun çeşitli katmanlarında bulunan üyeleri ile ilgili yürütülen çalışmalar ilimizde kararlılıkla sürdürülmektedir.

Bu kapsamda 23 Temmuz 2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazetede KHK/667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yayınlanmasının ardından ilimizde yapılan çalışmalar sonucunda 19 Ağustos 2016 tarihi itibariyle; toplam 645 personel görevden uzaklaştırılmış ve toplam 178 kişi (69 emniyet personeli, 50 milli eğitim personeli, 14 adliye personeli, 1 vali yardımcısı, 1 kamu görevlisi, 3 akademisyen, 4 asker, 5 sağlık personeli, 1 defterdarlık personeli, 30 sivil) tutuklanmıştır.
İlimizde; 5 özel okul, 5 özel öğrenci yurdu, 3 özel öğretim kursu, 5 sendika il temsilciliği, 1 dernek, 1 gazete ve 1 radyo olmak üzere toplam 21 kurum kapatılmış ve hazineye devredilmiş olup; daha önceden kapatılan 4 dershanenin de mal varlıkları hazineye devredilmiştir. Ayrıca; 1 derneğin faaliyeti İl OHAL Bürosu Başkanlığı kararına göre, 1 derneğin faaliyeti de Bor İlçe OHAL Bürosu Başkanlığı kararına göre durdurulmuştur. Konuyla ilgili olarak yetkili birimlerce gerekli yasal işlemlere devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."