Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(Güncellendi)

Gaziantep'te sokakta yapılan bir düğünde meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısının 51'e yükseldiği bildirildi.

Gaziantep'te meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu'na götürülerek, yakınları tarafından teşhis ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'in Şahinbey İlçesi Beybahçe Mahallesinde bu akşam saat 22.50 sıralarında meydana gelen bombalı saldırıda ölenlerin cenazeleri Gaziantep Adli Tıp kurumu'na getirildi. Burada yakınları tarafından teşhis edilen cenazelerin kimlikleri belirleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI
Gaziantep'teki saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı'nın İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan da bilgi aldığı belirtildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM MİLLETVEKİLLERİNE GAZİANTEP'E GİTMELERİ TALİMATINI VERDİ
Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep’te gerçekleşen terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan kapsamlı bilgi aldı. Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep'e gitmesi talimatını verdi.

GAZİANTEP BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN: ŞEREFSİZLER 4 YIL ÖNCEKİ SALDIRININ YILDÖNÜMÜNDE SALDIRDI 
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Fatma Şahin, açıklamasında "Kime hizmet ettiği belirsiz teröristler Gaziantep'ime saldırdı. Başımız sağolsun. Sayın Valimiz net bilgileri verecektir. Gaziantep halkı bu acı olay karşısında itidalli davranacak, kışkırtmalara gelmeyecek, terörün amacına hizmet etmeyecektir. Şerefsiz teröristler Gaziantep'te tam 4 yıl önce 10 hemşehrimizin şehit edildiği saldırının yıldönümünde saldırdı. Allah belalarını versin" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET ŞİMŞEK: EŞİ GÖRÜLMEMİŞ VAHŞİ BİR SALDIRI

Biz teröre boyun eğmeyeceğiz. Bizi korkutmak yıldırmak asla mümkün değil. Gaziantep güçlü bir şehirdir hızla ayağa kalkacaktır. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Eşi benzeri görülmemiş bir vahşet ve katliam. O nedenle de zaten terörün her türlüsü ile mücadele ediyoruz. Bütün terör örgüt olarak millet olarak biriz, devlet olarak güçlüyüz. Teröre taviz vermeyeceğiz. Bunlar bizi yıldıramaz. Nasıl ki darbeyi milletimiz engellediyse DAEŞ'le, PKK'yla, FETÖ'yle mücadele devam edecek. Terörün bir mantağı yok. Neden Gaziantep mantık yürütürsek, Türk, Kürt, Arap huzur ve kardeşlik içinde başarı sağlamış bir şehir, üreten bir şehir. Türkiye'nin yükünü önemli ölçüde taşıyanTürkiye'nin motorlarından bir tanesi. Terörün esas amacı Türkiye'nin söz hakkını sınırlamak. Bütün farklılıklar Gaziantep'te bir potada erimiş. Bu terör neden Gaziantep'i hedef almış özünde bu var. Yakın coğrafyamızda bütün terör örgütleri ve tehidtler var. Yanıbaşımızda düzgün bir devlet var mı? Irak benzer şekilde. Bunlar Türkiye'yi hedef almış durumda. Türkiye küresel ölçekte önemli bir siyasi ekonomik aktör olmuş durumda. Bunu durdurmaya çalışıyorlar. Gaziantep'in birlik beraberlik ruhu çok güçlüdür. Hızla aşacağız bu durumları. Terörün amacı bizi korkutmak, yıldırmak bizi içe kapatmaktır. Normal hayat devam edecek. Bunların hepsi amaçlı, planlı bir çabanın eseri. Buradaki Kürt kardeşim, Türk kardeşim huzur içinde. Şehirde huzur bozmak için ne yapmanız lazım, bu fitneyi yapmanız lazım. Gaziantep, 350 bin Suriyeli kardeşimizi of demeden almış, insanlık dersi vermiştir. En ufak bir sıkıntı yaşanmamış burada. Amaç Türkiye'nin huzurunu bozmak. Gaziantepli hemşerilerime sesleniyorum; aramıza fitne fesat sokmaya çalışıyorlar, oyuna gelmeyin. Büyük bir oyun oynanıyor. Provakasyona gelmeyin. Türkiye Allah'ın izniyle bunların üstesinden de gelecek. Tabii ki emniyetimiz, yargı gerekli çalışma ve tespitleri yapacaktır. 

SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ: KAN STOKLARIMIZ VAR 

Bu lanetli örgütler bir kere daha kötü oyunarını ortaya koydular. Biz Türk milleti olarak bütün bu örgütlerle mücadele etmeye kararlıyız. Bunu devam ettireceğiz. Bütün sağlık teşkilatımız seferber oldu. Onlarca ameliyata aynı anda başlandı. Kızılayımızda kan stokları var. Vatandaşlarımız bu konuda sadecfe Kızılay ve Sağlık Bakanlığı'nın çağrısına kulak versin.

AK PARTİ GENEL SEKRETERİ ABDÜLHAMİT GÜL: HEP BİRLİKTE SIKINTILARI AŞACAĞIZ

Bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Acı hepimizin acısı. Şimdi milletçe, devletçe bu acıları, sıkıntıları aşıp yaraları saracağız inşallah.

RTÜK'TEN GEÇİCİ YAYIN YASAĞI

RTÜK, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirdi.

AK PARTİ GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ TAYYAR: DAEŞ YAPTI

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar patlamanın ardından, "FETÖ bıraktı PKK ihanet nöbetini devraldı. Şimdi DAEŞ.. Allah topunuzun belasını versin" dedi.

Gaziantep'te meydana gelen bombalı saldırının ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Milletvekili Şamil Tayyar, Saldırının DEAŞ terör örgütü tarafından yapıldığını iddia ederek, "FETÖ bıraktı PKK ihanet nöbetini devraldı. Şimdi DAEŞ. Allah topunuzun belasını versin. Gaziantep şehit kanıyla toprağı vatan yapmış kadim bir şehirdir. Teröre yenik düşmez. Rabbim ülkemizi korusun" paylaşımında bulundu.


Habertürk