Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alecta’nın ABD gayrimenkullerinin satışında ilk kazanan taraf Goldman Sachs olmuştu. Ancak, konuya ilişkin kaynaklara göre, iki tarafın anlaşmazlığa düşmesiyle Blackstone Group LP 1.8 milyar dolarlık sözleşmeyi kazanan taraf oldu.

Goldman Sachs, İsveçli emeklilik fonu Alecta tarafından satılan ABD ve İngiltere gayrimenkullerinin ilk kazananıydı. Goldman'ın satın alma öncesinde varlıklar hakkında araştırma yapmak için kısıtlı vakti bulunuyordu. Yaklaşık bir haftalık bu süre zarfında, Alecta ve Goldman arasında bir anlaşmazlık yaşandı ve Alecta, ABD'deki gayrimenkullerini Goldman yerine Blackstone'a satmaya karar verdi.

Goldman Sachs, Alecta'nın İngiltere'deki varlıklarını alacak. Alecta'nın İngiltere varlıklarının toplam değeri 450 milyon dolar civarında bulunuyor.

Goldman Sachs, Aelcta ve Blackstone yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti. İşlemlere aracılık yapan Jones Lang LaSalle yetkilileri de herhangi bir açıklama yapmadı.

Alecta'nın ABD'deki 22 gayrimenkulü genel olarak perakende ve ofis binalarından oluşuyor. Stokholm merkezli Alecta, gayrimenkullerinin satışına aracılık etmesi için Jones Lang LaSalle ile Nisan'da anlaşmıştı. Alecta, varlıklarının iyi performans gösterdiğini ancak, operasyonal açıdan anomali konumunda bulunduklarını söylemişti. Alecta, gayrimenkul piyasasının güçlü bir konumda bulunmasının satış için iyi bir zaman olduğunu düşündürdüğünü söylemişti.

Konuya ilişkin kaynaklara göre, ABD ticari gayrimenkul piyasasında 6 yıllık yükselişin ardından görülen yavaşlama Goldman ile Alecta arasındaki anlaşmazlıkta rol oynamış olabilir.