Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Şirket açıklamasına göre, Emlak Konut GYO'nun İstanbul Maltepe Küçükyalı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinde anlaşma son noktaya taşındı. Maltepe Küçükyalı'da yer alan 114 bin 239 metrekarelik arsanın proje sözleşmesi Emlak Konut GYO ile ihaleyi kazanan Tahincioğlu Gayrimenkul arasında imzalandı.

Açık artırma bölümünü içeren 2. oturumun 7 Haziran 2016'da gerçekleştiği ihalede arsaya en uygun teklifi; Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri (ASKSTG) olarak 3 milyar 635 milyon 715 bin TL + KDV, Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Gelir Oranı (ASKŞPGO) olarak yüzde 42,00 ve Arsa Satışı Karşılığı Asgari Şirket Payı Toplam Geliri (ASKŞPTG) olarak da 1 milyar 527 milyon 300 TL + KDV ile Tahincioğlu Gayr. İnş. ve Turz. AŞ. & Tahincioğlu Küçükyalı İnş. ve Tur. AŞ. & Kozken İnş. Taah. ve Tur. A.Ş. İş Ortaklığı vermişti.

İhale kapsamında bulunan arsalardan 3'ü ticaret-konut alanı, diğerleri ise ilkokul, ibadethane, meydan ve park olarak yapılandırılacak.

İmza töreninde konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Emlak Konut olarak Türkiye'nin geleceğine ve ekonomiye güvenlerinin tam olduğuna dikkati çekerek, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da millet için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Kurum, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi ve sonrası büyük bir demokrasi mücadelesi veren milletimiz her şeyin en iyisini hak ediyor dedik. Biz de bu millet için üzerimize düşen, yapılması gereken her ne varsa yapacağımızın sözünü verdik. Biz Emlak Konut olarak Türkiye'nin geleceğine ve ekonomiye güveniyor, yarınlara emin adımlarla yürüyoruz.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Tüm taahhütlerimizi aksatmadan yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 1-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olan ‘İndirimli Satış Kampanyası’na yoğun ilgi ve talep nedeniyle kampanyamızı bir ay daha uzatıyoruz. Aynı şartların geçerli olduğu yüzde 20 indirim sağlanacak kampanyamız 30 Eylül akşamına kadar devam edecek."

Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu da şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin içinden geçtiği bu dönemde siyasi arenada ve iş dünyasında olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de büyük bir dayanışma sergiliyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi ile çok büyük bir sınavdan geçtik. Bugün hep beraber demokrasi ve ülkemizin geleceğine sahip çıkıyoruz. Birlik olmak, üretmeye devam etmek ve birlikte büyümek için iş birliği yapma zamanıdır. Biz de Tahincioğlu olarak böyle bir dönemde üzerimize düşen sorumluluğu alarak tüm gücümüzle ülkemize değer katacak bir projeyi daha hayata geçiriyoruz."

Açıklamaya göre, önceki günlerde ilk 6 aylık karını 630 milyon 769 bin TL olarak açıklayan Emlak Konut GYO'nun 2015 yılı toplam karı ise 952 milyon 605 bin TL olarak gerçekleşti.

Daha önce yıl sonu kar hedefini 1,5 milyar TL olarak açıklayan Emlak Konut GYO, gayrimenkul projelerinde 1 Ocak-30 Haziran 2016 tarihleri arasında toplam 2 bin 643 bağımsız bölümün satışını yaptı, toplam satış geliri de 1 milyar 726 milyon TL oldu.

AA