Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

265 pilotun Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) atılmasının ardından, sivil okullardan mezun olan pilotların TSK bünyesine alınmasına yönelik başvuru işlemleri cumartesi günü başlıyor. TSK’ya sivil kaynaktan 250-300 pilot alınması planlanıyor. Milli Savunma Bakanlığı, sivil pilot alımına ilişkin dün ilan yayımladı.

Başvurular 3-18 Eylül tarihleri arasında internet yoluyla yapılacak. Adaylar 7 aşamalı elemeden geçirilecek. İlk aşamada ön sağlık muayenesi yapılacak. Ardından fiziki yeterlilik değerlendirme testi, kişilik değerlendirme testi, psikomotor testi, mülakat, nihai karar kurulu ve son olarak da genel sağlık raporu aşamaları tamamlanacak. 7 aşamayı geçenler, askeri uçak veya helikopterlerde pilotluk eğitimine alınacak.

18 YIL MECBURİ HİZMET

Pilotluk eğitiminde başarılı olanlara meslek hayatında alınacak diğer eğitim, kurs, yurtdışı görev gibi sebeplerle ilave edilecek yükümlülükler hariç olmak üzere 18 yıl mecburi hizmet uygulanacak. Eğitimde başarılı olamayan ve diğer sınıflarda muvazzaf subay olarak devam etmeye istekliler için 3 yıllık deneme süresi uygulanacak. Bu süre içinde ayrılanlardan herhangi bir tazminat alınmayacak. Bu kişiler 3 yıldan sonra 10 yıllık mecburi hizmet süresine tabi olacak. Başvuran adaylarda FETÖ/PDY, PKK ve IŞİD başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle kendisi, eşi, annesi, babası, kardeşlerinin herhangi bir irtibatı veya iltisakı bulunmama koşulu aranacak.

HAVA HARP OKULU’NA ÖĞRENCİ

Yeni kurulacak Milli Savunma Üniversitesi bünyesine giren Hava Harp Okulu’na üniversitelerde 1, 2 ve 3. sınıfı tamamlayan öğrencilerin alınmasına ilişkin ilanlar da yayımlandı. Hava Harp Okulu’na havacılık ve uzay, elektronik, bilgisayar ve endüstri mühendisliği dalları öğrencileri başvurabilecek. 2 ve 3. sınıf öğrencileri, 2016-2017 eğitim- öğretim yılının ikinci döneminde dersbaşı yapacak. Üniversitelerinde 1. sınıfı tamamlamış öğrencilerin eğitimi ise 2017-2018 eğitim-öğretim yılının birinci yarı yılında başlayacak.