Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

(Güncellendi)

Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın Bloomberg HT'nin düzenlediği 'Türkiye İyi Gelecek' Konferansı'nda soruları yanıtladı.

Türkiye'nin darbe girişimi sonrasında geldiği noktayı değerlendiren Aydın "15 Temmuz'dan sonra ekonomi birimlerinin aldığı tedbirlere gerek kalmadan sektör kendi kendine dükkanı açık hale getirdi. İlgili grupla bir şekilde iletişimi olanların ayrıştırılma çalışmalarında kollektivite problemi yaşıyoruz. Onu giderdiğimizde ekonominin daha canlı, daha işlevsel hale gelmesini temin edeceğiz. Bu konuda biz de katkıda bulunmaya devam ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin kendini anlatmayla ilgili problemi olduğunu belirten Aydın, "Herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Türkiye hak ettiğinden farklı şekilde değerlendiriliyor. Bu iletişimi doğru sağlamak gerekiyor. Ülkede her dönem ortaya çıkabilen sorunların Türkiye'nin temel sorunu olmadığını anlatmamız gerekiyor" dedi.

Aydın ayrıca "Türkiye'nin hikayesi diğerlerinden farklı, ülkenin hala alacak mesafeleri var, bunlarla ilgili yasal düzenlemeler yapılmalı." yorumunu yaptı.



Aydın, Bloomberg HT ekonomi koordinatörü Gökhan Şen'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen bankacılık sektörüne ilişkin “Türkiye Kazandırır” isimli oturumunda dalgalanmaların tek nedeninin 15 Temmuz olmadığını, küresel belirsizliğin de etkili olduğunu belirtti.

“Bilançomuzun %70'inin kredi olması, ülkeye duyduğumuz güvendir”

Aydın, “Krediyi geri çağırmayalım ama yasal düzenlemeyi de tartışalım” dedi. Aydın, “Bilançomuzun %70'inin kredi olması, ülkeye duyduğumuz güvendir” dedi.

(Güncellendi)