Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, küfür nedeniyle verilen tribün kapatma cezasının haksızlık olduğunu savunarak, "Küfür edilen maçı, o blokta izleyen tüm taraftarlar bir sonraki müsabakada cezalı oluyor. Yeğenimle gittiğim Beşiktaş-Konyaspor maçında ben de 2 maç ceza aldım." dedi.

Kazancı, İzmir'de bir otelde düzenlediği basın toplantısında, güncel passolig verilerini aktardı.

Spor Toto Süper Lig ve TFF 1.Lig'de bir önceki sezona göre seyirci sayısında yüzde 35 oranında artış olduğunu belirten Kazancı, geride kalan iki sezonda passolig kart sahibi sayısının 2 milyon 150 bine ulaştığını, sezon sonunda 3 milyonu hedeflediklerini kaydetti.

Passolig hakkında yanlış bilinen birçok hususun olduğunu dile getiren Kazancı, şöyle konuştu:

"Başlangıçtan itibaren kamuoyunda yanlış algılanan bazı konular var. Bunlar arasında en fazla öne çıkan başlıklardan birisi Passolig'in tribün kapattığı yönündeki yanlış kanı. Biz burada yalnızca uygulayıcı konumunda bulunuyoruz. Federasyonumuzun ve kulüplerin de bu konuda bazı çalışmaları olduğunu biliyoruz. Hem tribünlerin dolması hem de ticari açıdan bunun aksini düşünmemiz zaten söz konusu değil. Ancak bir yasa var ve biz yasanın, yetkili kurumların öngördüğü uygulamayı gerçekleştirmekle yükümlüyüz."

Projenin üzerinden 2,5 yıl geçtiğini, sorunların çoğunun giderildiğini belirten Kazancı, "Passolig kartı olmayan bir taraftar maç gününde bile sadece kart başvurusunda bulunarak stadyuma girebilir. Bunun için sisteme kayıt olması yeterlidir. Taraftarlar, passolig kartları henüz ellerine ulaşmamış olsa bile gişelerden temin edebilecekleri tek geçişlik pass kartlarla maça giriş yapabilirler." ifadelerini kullandı.

"Ben de ceza aldım"

Küfür nedeniyle tribün kapatma cezalarının uygulandığına dikkati çeken Kazancı, bunun haksızlık olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Küfür edilen maçı, o blokta izleyen tüm taraftarlar bir sonraki müsabakada cezalı oluyor. Yeğenimle gittiğim Beşiktaş-Konyaspor maçında ben de 2 maç ceza aldım. Durumu 10 yaşındaki yeğenime anlatamadım. 'Bir sonraki maça gidelim mi?' dedi. 'Gidemeyiz, cezalıyız, çünkü sen küfür ettin.' dedim. 'Ben etmedim.' dedi. İşte hikaye bu. Küfür etmeyen insanlar ceza alıyor. Hepimiz aynı noktadayız aslında."

Kendilerine "Passolig var. KaraBorsa neden durmadı?" şeklinde eleştirilerin yapıldığını aktaran Kazancı, şunları söyledi:

"Arz ve talebin olduğu yerde bunu durdurmak çok kolay değil. Aslında biz uygulayıcı firmayız. 'Bilet transferi durdurulsun.' dendiği anda durdururuz. Yine de sistemin karaborsaya çok yol vermediğini düşünüyoruz. Bilet ve para transferini aynı anda nasıl yapıyorlar biz de çok merak ediyoruz. İnsanlar internet kafeye birlikte gidip aynı anda transfer yapıyor olabilir. Bazı kulüplerin instagram hesaplarında bile bu pazarlıkları görüyoruz. Bu konuda elimiz kolumuz bağlı. Bu noktada kulüplerimizle iş birliği içerisinde olacağız. Bu sezon ikinci el bilet satışı için yeni bir sistem geliştirdik."