Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Türkiye ve İstanbul'un güvenilir bir tatil destinasyonu olduğunu belirterek, "Bu anlamıyla THY’yi yolcularımızın tercih etmesinden ve yine aynı şekilde Atatürk Havalimanımızda rekor kırılmasından dolayı çok mutluyum. Bunun ileriye matuf mutlaka olumlu etkileri olacaktır." dedi.

Aycı, THY'nin Yeşilköy'deki Genel Müdürlük binasında, 18 sekiz ülkeden birçok yabancı gazeteci, televizyoncu, kanaat önderi ile sosyal medya yazarına Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin anlatıldığı toplantıda konuştu.

FETÖ'nün geçmişte "Sızıntı" isimli bir dergi çıkardığını anımsatan Aycı, "Sızıntı dergisi, yani 'leak'. Wikileaks var ya hani, 'leak' Sızıntı dergisi. Son 5-6 yılda o derginin ismini değiştirdiler. Derginin ismini artık 'Aksiyon' koydular. 'Action', yani 'Artık sızdık, artık kurumlara sızdık, yönetime sızdık, ekonomiye sızdık. Topluma sızdık, uluslararası ilişkiye sızdık, diplomasiye sızdık, başka ülkelere sızdık. Şimdi ne zamanı? Aksiyon zamanı.' Artık ele geçirme zamanı. Yönetme zamanı, devralma zamanı. Çok da büyük ekonomik güçleri de ellerinde var. O hale geldiler. " diye konuştu.

Aycı, FETÖ üyelerinin kendilerini gizlemeyi, kılık değiştirmeyi ve kendini yumuşak sunmayı çok iyi bildiğini anlattı.

"Bugün sizlerin eğitim sisteminde de bulunan bu okullara dikkat etmenizi öneririz." diyen Aycı, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısı ile darbe girişimi sırasında da her zaman olduğu gibi THY markasının arkasında durduklarını kaydetti.

Yolcuları misafir olarak görerek, en iyi şekilde ağırlamanın peşinde olduklarına dikkati çeken Aycı, "Yolcularımıza dedik ki; gidin otellerinize dinlenin, gidin evinize dinlenin. Biz sizi yarından itibaren yeniden uçuracağız. Uçmak istemeyenlerin biletini değiştireceğiz. Daha sonraki bir tarihte uçabilirsiniz. Geri iade isteyenlere de kayıtsız şartsız yine değiştireceğiz, ceza meza yok. İster geri iade alacaksınız, ister değiştireceksiniz. Bunu yaptık. Bu iki olayın peşinden yaptığımız değişimlerin, toplam maliyeti 40 milyon doları geçmiştir." değerlendirmesinde bulundu..

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Aycı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye’nin milli bayrak taşıyıcısı olarak hemen harekete geçtiklerini anlattı.

Türkiye’nin tanıtımı, gerçekte ne olduğu, ne yaşandığı ve şu anda yaşanan şeyin tam olarak ne olduğunun iyi algılanması ve anlaşılması için çalışma yaptıklarını kaydeden Aycı, yaklaşık 18 ülkeden 120 gazeteci, sosyal medya yazarı, önemli dergi editörleri ile televizyon çalışanlarını toplantıda buluşturduklarını söyledi.

Toplantıda simültane tercüme ile 15 Temmuz darbe girişimini, öncesi ve sonrasını anlatacaklarını dile getiren Aycı, "Aynı zamanda, Türkiye’de, THY’nin havacılık sektöründe ne ifade ettiğini ve ne olduğunu anlatacağız. Onlara yönelik özel hizmetlerimizi de anlatacağız." dedi.

AA'nın darbe girişimi kitabı uçakta dağıtıldı

Aycı, THY yöneticilerinin toplantı için ciddi çalışmalar yaptığına dikkati çekerek, uçak içi yayını Skylife dergisinde milli irade dosyası yaptıklarını anımsattı.

Dergideki dosyada yaşanılanları anlattıklarını belirten Aycı, darbe girişimine ilişkin Birleşmiş Milletler yöneticileri, bazı ülke liderleri, siyasilerin ve havacılık sektöründeki paydaşların düşüncelerine burada yer verildiğini ifade etti.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı, Anadolu Ajansı'nın (AA), darbe girişiminin kronolojisini ve sonrası tepkileri ele alan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" isimli kitabını da aynı şekilde uçaklarda dağıttıklarını kaydetti.

Aycı, "Atatürk Havalimanı'nda 4 Eylül'de bin 454 iniş-kalkışla yeni bir rekora imza atmasına ilişkin düşüncelerinin sorulması üzerine şunları kaydetti:

“Gökten ne yağar da yer kabul etmez” diyeceğiz. Dolayısıyla toparlanmanın olduğunu görüyoruz. Bu toparlanma da bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Zira yaşananları sizler de biliyorsunuz. Sektörümüzde ve turizmde, taşımacılık, havacılık sektöründe ve şirketimizde bir yan etkisi oldu. Bu etkinin süratle telafisi bakımından da bu rakamları çok olumlu ve çok önemli görüyorum. Türkiye güvenilir bir ülke, İstanbul güvenilir bir şehir, güvenilir bir tatil destinasyonu. Bu anlamıyla THY’yi yolcularımızın tercih etmesinden ve yine aynı şekilde Atatürk Havalimanımızda rekor kırılmasından dolayı çok mutluyum. Bunun ileriye matuf mutlaka olumlu etkileri olacaktır. "

AA