Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Deutsche Bank, Salı günkü ABD araştırma raporunda Fed'in Eylül ayı toplantısında faiz artırımına gitmesi için ne olması gerektiğini inceledi.

Bankanın raporunda “bu hafta şahin yanlısı Fed söylemleri ve önümüzdeki birkaç haftada beklenenden güçlü gelecek ekonomik veriler finansal piyasaları ve politika yapıcıları Eylül ayı faiz artırımı yönünde muhtemelen destekler” ifadesi yer aldı.

Raporda, yatırmcıların ve Fed'in beklentilerini değiştirebilecek kilit verilere de değinildi. 15 Eylül Perşembe günü açıklanacak Ağustos ayı perakende satışlar ve 16 Eylül'de açıklanacak Ağustos ayı enflasyon verilerinin, özellikle beklenenden iyi gelmelerinde durumunda, çok önemli olabileceği belirtildi.

Kurum raporunda, şimdi ile Fed'in politika toplantısı arasında geçen sürede kararlar üzerinde etkili olabilecek başka bir veri görülmediği belirtildi.

Deutsche raporunda, “Anlamlı bir değişim olmadığı sürece, yılın başlarından itibaren koruduğumuz görüşümüzü sürdürürüz; Aralık ayı Fed'in faiz artırımına gitmsi için en olası zaman” ifadesi yer aldı.